Downloads | Articles | Quran -=] IslamicReform.org | 19.org [=- Kuran | Makaleler | Dosyalar

Home » Türkçe » Yayın Eleştirileri » Ateistlere 19 soru
Ateistlere 19 soru [message #41650] Mon, 13 November 2006 04:53 Go to next message
  Herakles  is currently offline Herakles
Registered: December 2005
Dependent
Sevgili Edip Yüksel,

Tanrı inkarcılarının kafalarındaki mantıksal farktan dolayı Kuran'ı ve bilimi yorumlayışlarında farklar bulunmakta...

Ve bu sitelerde Kuran'a abuk mealler kullanılarak ve tabiki cımbızlama yöntemiyle müthiş karalamalar isnat edilmekte.

Buda kafası karışık birçok arkadaşımızın paradoxa düşmesine sebep olmaktadır.

Ateistlere sorulması gereken 19 soruyu da gündeme almakta yarar var.

Örneğin,

İyi insan olmakla kötü insan olmak neyi değiştirir?gibi

Forumdaşlarada çağrı ateistleri zorlayacak soruları oluşturmanızda yarar var..

www.ateizm.org neler var bir görün..

Sevgiler...

[Updated on: Mon, 13 November 2006 04:54]

O,İNSANA BİLMEDİĞİNİ ÖĞRETTİ!
Ynt: Ateistlere 19 soru [message #41655 is a reply to message #41650 ] Mon, 13 November 2006 07:50 Go to previous messageGo to next message
  vela  is currently offline vela
Registered: August 2006
Reader
sevgili herakles,
güzel bir notaya değindiğin için seni tebrik ederim.

son bir kaç gündür bende ateist forumlarında cevap yazıyorum. tabi bu işin içine girerken ne tür tepkiler alacağımı bilerek girdim. çok şükür fazla kötü kelime duymadım. hehe (yoksa ben mi görmedim)

özellikle ateist formunda yazan arkadaşlar sorulara cevap vermek yerine kötü kelimeler kullanmayı tercih ediyorlar. ki bazen hak ta vermiyorum değil. seninde dediğin gibi onları kendi mantık soruları veya cevapları ile yaklaşmalıyız. tabi bu taviz vermek anlamında değil.

yaws ne kadar da kin besliyorlarmış müslümanlara yeni öğreniyorum.

ateist forumunda yazan kişileri genelde zayıf karakter olarak adlandırıyorum. ki bazı kelimelerinde hala inanca dair atıflarda seziyorum. ama onlar araştırmak yerine kolaydan inkarı seçmeleride insanın zayıf yaratılışlığına bir o kadar örnek. bunlar ateistlere karşı kesin kelimeler değil. çünkü değişik yaklaşanlar, çözümü bulamayanlar geçiş dönemi yaşanlar vs vs çok.

ben ilk önce site nin araştırılması taraftarıyım yani ilk önce onları incelemeliyiz. düşünceleri neler, inkar sebepleri ne, ne tür alanlara ilgi duyuyorlar, neleri itici buluyorlar, ve sorular hazırlarken onlara verilecek cevaplarda gözden geçirilmeli. (kötü [küfür]kelimeler asla kullanılmamalı)

meal konusunda çok hak veriyorum. mealler bizi bazen zora düşürüyor. onun için dikkatli araştırıp cevabımız açık ve net olmalı. ve onların soru biçimleri ile sorularak sorarakta yaklaşabiiliriz.

eminimki 19 sorudan daha fazla soru çıkacaktır. 19 a takılmayalım sevgiyle kalalım..

sevgilerimle
Ynt: Ateistlere 19 soru [message #44431 is a reply to message #41650 ] Mon, 05 February 2007 09:56 Go to previous messageGo to next message
  selectrical  is currently offline selectrical
Registered: July 2004
Beginner
Ateistlerin kalbine hitab eden yazılar olması gerek. Çünkü onlar Allah a kızgınlar akıllarınca ve kızgınlıkları delillere karşı kör etmiş onları. Delil göstermek yerine Allah ın merhametli, her şeyi bilen, kulları için en hayırlı olanı isteyen, kullarının acı çekmesini istemeyen olduğunu hatırlatmak gerekir. inanmış olanlara kinleri de merhametsiz olduğunu düşündükleri Allah a onursuzca yöneliyorlar mantığıyladır bence.
Re: Ateistlere 19 soru [message #46230 is a reply to message #41650 ] Mon, 24 September 2007 19:46 Go to previous messageGo to next message
  InVitatio  is currently offline InVitatio
Registered: September 2007
Beginner

Shalom Arkadaslar

benim ateistler ile bir sorunum yok, iyide muhabbetlerim oluyor kendileri ile ve bircok tandigim ateistin varligina inanmadigi bir yartan ile de sorunu yok.....ama onun adina güc kullanarak avukatlik yapanlar ile sorunlari varki bu sorunlari "reformist...Kuran Merkezli" müslümanlar'da yasamakta....
beni sahsen ilgilendiren onlarin Allahsizligi degil, cünkü bu onlar ile benim varligina inandigim yaratan ile ilgili bir durum, beni ilgilendiren onlarin yasadiklari topluma ne gibi bir postif deger katabildikleri, kendilerini birseylere karsi cikmaktan ziyade, farkli güzel birseyler, degerler üretebiliyorlarmi ?

Ben ayni rumuz ile www.Turandursun.com da konulara kendi yorumlarimi asiyorum ve sunu gördüm ki , ateistler nasil olursa olsun, forum yönetimi cidden özgürlükcü demokrat bir durus sergilemekte ve düsünce ve ifade özgürlügü tüm üyelerin sonsuzca kullanabildigi bir ortam...

Onlar ile tartisirken iki ayri cikis noktalarimiz var tabiki, onlar icin Müslümanlarin Peygamberi sadece bir "zorba, kötü , art niyetli bir insan" bazi Müslümanlara göre ise Peygamberin ebedei "dokunulmazligi" var....
Peygamber hakkindaki fikirlerini ( ki bunlar bu fikirleri hakaret olarak kabul etmiyor cünkü....) Hadislere dayandirarak bu kanilarina variyorlar.....

Ateistleri kendi deger yargilarimz ile degilde, kendi deger yargilari ile degerlendirmek gerekiyor, yani onlarin merhameti onlarin sevkati , insan sevgisi vs samimi mi ? Dini inanclarin toplumda yasanmasini bir bireysel hak olarak mi görüyorlar yoksa sadece Allahsizlik yetmez , Allah karsitligi olmak mi lazim demekteler ?
Dedigim gibi eger birileri inanmak istemiyorsa varsin gitsin inanmasin, nedenini aciklamak zorunda degil kimse, ama bir neden aciklaniyorsa, kendi icinde mantikli olmasi daha saglikli olur diye düsünoyorum. Ama eger inanmayanlar cikip, ezan sesleri kesilmeli, Kuran okutulmamali gibi toplumun büyük bir kisminin deger yargilarini yok saymak istiyorsa , iste o zaman bu arkadaslarin da demokratligini sorgulamak lazim....

Demokrasi cogunlugun deger yargilarinin siyaseti belirledigi ve azinlik olan insanlarin bireysel haklarini koruyan ( devletin kendisinden koruyan ) sistemdir....
Azinlik olanlarin cogunluk üzerinde hüküm kurmasi degildir demokrasi....
Eger Ezanlarin konumu ile bir karar alincak ise bunu bu dine tabi olan Müslümanlar karar vermeli....tabi olmayanlar degil !

dostca selamlarim ile

www.InVitatio.org

[Updated on: Mon, 24 September 2007 20:10]

......Gercege Huu......
....gerisi yesillik.....
Re: Ateistlere 19 soru [message #46302 is a reply to message #46230 ] Wed, 10 October 2007 22:05 Go to previous message
  Edip Yuksel  is currently offline Edip Yuksel
Registered: June 2002
Independent

Ateistler felsefi tartışma ile Allah gerçeğini ve vahyi eleştirdiklerinde Allah'a ve vahye inanan insanların inançlarını veya kanaatlerini savunmaları ve konuyu felsefi olarak tartışmaları gayet makuldur.

Ateistlere 19 Soru kitabına başlamış oluyorum. İlk soru evrimle ilgili inglizce yazım. Türkçe'ye çevrildi. Şu anda çevirideki hataları tashih etmekteyim.

Selam
Edip

Edip Yuksel; J.D.
www.yuksel.org
www.19.org
www.islamicreform.org
19@19.org
Previous Topic:mehmet çiçeğin üyeliğinin silinmesi
Goto Forum:

Current Time: Sat May 17 11:33:19 MST 2008
.:: Contact :: Home ::.