| ellerin ve ayakların tanıklığı (36:65) [message #33448] |
Wed, 08 February 2006 15:32  |
|
Edip Yüksel 36:65 O gün ağızlarına mühür vururuz da, bizimle elleri konuşur ve yapmış olduklarına da ayakları tanıklık eder.
Yaşar Nuri Öztürk 36:65 O gün, ağızlarını mühürleyeceğiz. Bize elleri konuşacak, ayakları da kazanmış olduklarına tanıklık edecek.
Muhammed Esed 36:65 O Gün ağızlarına mühür vuracağız, fakat elleri dile gelecek ve ayakları (hayatta iken) yapmış oldukları her şeye tanıklık edecektir.
bu ayette ellerin ve ayakların tanıklığından söz edilirken acaba bizim bildiğimiz elde parmak izi şahitlik eder, ama ayakta ne gibi bir özellik vardır çok merak ettim doğrusu?
selam,
x/sonsuz
|
|
|
|
|
| Ynt: Re: Ynt: ellerin ve ayakların tanıklığı (36:65) [message #46971 is a reply to message #35136 ] |
Sun, 02 March 2008 22:56  |
|
| Aktarım: | 41/20. Nihayet oraya geldikleri zaman kulakları, gözleri ve derileri, işledikleri şeye karşı onların aleyhine şahitlik edecektir.
41/21. Derilerine: Niçin aleyhimize şahitlik ettiniz? derler. Onlar da: Her şeyi konuşturan Allah, bizi de konuşturdu. İlk defa sizi o yaratmıştır. Yine O'na döndürülüyorsunuz, derler.
41/22. Siz ne kulaklarınızın, ne gözlerinizin, ne de derilerinizin aleyhinize şahitlik etmesinden sakınmıyordunuz, yaptıklarınızdan çoğunu Allah'ın bilmeyeceğini sanıyordunuz.
|
Belki de kıyamet azabı vücudun, derilerin, gözlerin, kulakların kendiliğinden oluşturacağı bir acıdır.İnkarcılar bu azabı dünyada sezebiliyor mu aceba ki Allah şahitlik etmesinden/tepki vermesinden sakınmıyordunuz diyor?
| Aktarım: |
nisa/ 56. Ayet ve mucizelerimizi inkar edenleri bir ateşe atacağız. Derileri yandıkça, azabı tadmaları için başka derilerle yenileyeceğiz. ALLAH Üstündür, Bilgedir.
|
Taha/124. "Kim mesajımdan yüz çevirirse sıkıntılarla dolu bir hayata mahkum olur. Diriliş günü de onu kör olarak meydana çıkarırız."
taha/125. "Rabbim," der, "Toplantı alanına beni niye kör olarak sürdün, oysa ben görür idim?"
taha/126. Der ki: "Çünkü sana ayetlerimiz ve mucizelerimiz geldiğinde sen onları unuttun. Bugün de sen unutuluyorsun."
taha/127. Sınırı aşanları ve Rabbinin ayet ve mucizelerine inanmıyanları işte böyle cezalandırırız. Ahiretin cezası elbette daha çetin ve daha süreklidir.
|
isra/97. ALLAH kime yol gösterirse o kişi doğruyu bulmuştur. Kimi de saptırırsa onlar için O'ndan başka bir koruyucu da bulamazsın. Diriliş günü de onları kör, dilsiz ve sağır olarak yaka paça toplarız. Cehennemdir yerleri. Soğudukça alevlerini arttırırız
|
Allah en doğrusunu bilir.
Selam..
|
|
|