Downloads | Articles | Quran -=] IslamicReform.org | 19.org [=- Kuran | Makaleler | Dosyalar

Home » Türkçe » Gündem » "dnan Hoca ile Edip Yüksel'in Büyük Kavgası"
"dnan Hoca ile Edip Yüksel'in Büyük Kavgası" [message #47268] Fri, 16 May 2008 22:58 Go to next message
  Edip Yuksel  is currently offline Edip Yuksel
Registered: June 2002
Independent

18 Nisan 2008, haberalaturka.com sitesinde Edib Aykut Çiçekli adıyla yazan amatör şair, Adnan'a mürit olan kişilerin kafa yapısını temsil ediyor: saf, kandırılmaya hazır. Aşağıdaki makalenin yazarı Aykut yakışıklı bir zengin çocuğu olmadığı için Adnan'a ne kadar övgü yağdırsa müritleri arasına giremeyecektir. Yazının arasında Edip Yüksel'in yorumlarını ve cevaplarını köşeli parantez içinde göreceksiniz.

Adnan Hoca ile Edip Yüksel'in Büyük Kavgası

Materyalist felsefenin bilimsel köklerini kurutmak için yıllarca büyük emekler sarf etmiş bir fikir işçisinin, yine geleneksel din anlayışını acımasızca sorgulayarak zihni zenginliğimize katkıda bulunan Edip Yüksel tarafından hiçbir hikemi ölçüme tabi tutulmaksızın infaz edilme gayretleri, müminlerin yüreklerinde büyük bir burkuntu meydana getirmiştir.

Bu hüzünlü tablonun karşısına geçip iki eski dostu yeniden kardeş kılacak o büyük “barış elçisi”ni hayal etmeye başlıyorum şimdiden… [Ne beni ne de Adnan'ı tanımayan birisinin samimi kuruntusu]

Kavganın özünde ne var? İslami camianın afacan çocuğu Edip Yüksel nasıl olur da Sebataist takımın içinde hak ve hakikat mücadelesine girer? Hıristiyan ve Müslüman din adamlarına 19 soru sormaktan çekinmeyen aykırı mütefekkirimiz neden Yahudi din adamlarına 19 soru sormayı düşünmemiştir bugüne kadar? Yoksa Yahudiler için kitaplık çapta bir soru birikimi yok mudur? [Saçmalığa bak. Yahudiler dinlerini Hristiyanlar gibi yaymak için milyarlarca dolar harcayan misyonerlik faaliyetleri yok ki? Dahası, İsrail'in Filistinlilere yönelik faşist politikasını ve Yahudi hurafelerinin ve adetlerinin hadis ve sünnet yoluyla İslam'a maledilişini yüzlerce makalemde ve Islami Reform için Manifesto kitabımda en keskin dille eleştirmeme rağmen bu soruyu yöneltmesi ya benim fikirlerimi ve eserlerimi hiç bilmediğini veya şairlik aleminde tasarladığı hezayanlar sırasında tuşladığını gösteriyor]

Edip’in Yahudilere ve materyalist felsefeyi benimseyen düşünce ve sanat adamlarına karşı büyük bir sempati beslediği su götürmez bir gerçektir. [Hoppala! Ben bilimadamlarını veya felsefecileri Yahud mi değil mi diye Şeytani bir ırkçı tavırla categorize etmem ki! Benim hiç katılmadığım nice Yahudi ve materialist var ve kısmen katıldığım nice Yahudi ve materialist var. Şair Aykut keşke birkaç örnek verseydi bu saçma sapan iftirasına.] Bu gerçeği onunla girdiğim her fikri tartışma sonunda daha da keskin bir şekilde hissederdim. [Evet hissediyor bizim yazar. Düşünmek yerine kokluyor ve hissediyor.] Necip Fazıl’dan bahsettiğimizde tüm eleştirel bakışını derinleştiren adam, söz Nazım Hikmet’e geldiğinde hemencecik yelkenlerini indiriverir dingin bir adaya yolculuk yapar gibi keyifle muhabbeti ilerletirdi. [Kritik düşünememenin oluşturdğu yanılsamanın bir örneği. Şair olarak ben her ikisini de sever ve takdir ederim. Dahası Necib'i ve Nazım'ı davaları konusundaki samimiyetleri ve dürüstlükleri için de takdir ederim. Ama Necib Fazıl'ın Nakşibendi tarikatçılığını savunan, sahabeyi putlaştıran dini inançlarını savunan biri Necip Fazıl'a başvurdu mu o zaman eleştirimi yaparım. Eğer Aykut komünizmi savunma bağlamında Nazım'ın şiirlerini bana anımsatsaydı benzeri eleştiriyi Nazım için de yaptığıma tanık olacaktı.] Benim gayem ne Necip Fazıl’ı baş tacı etmek ne de Nazım Hikmet’i yerin dibine geçirmekti. Gayem iki temel felsefenin sembol isimlerinden hareketle kalbimizin ritmini yeniden ölçmekti.

Darwin’in teorisine ilahi sistem diyen bir Müslüman düşünürü anlamak ciddi bir zihin eforu gerektirir. Ve mantıki tutarlılık açısından içerisine düştüğü bu garaib durum sorgulanmaya değer patolojik bir hadisedir. [Aykut'un evrim teorisi konusunda ne kadar bir bilgiye sahip olduğunu bilmiorum, ama benim bu konuda yazmış olduğum. The Blind Watch-Watchers or Smell the Cheese: An Intelligent and Delicious Argument for Intelligent Design in Evolution adlı makalemi okusaydı ve anlasaydı yukarıdaki ithamda bulunmazdı.]

Edip bence nevi şahsına münhasır mizacının kurbanıdır ve onun fikriyatını anlamaya çalışmadan önce mizacının analiz edilmesinde büyük faydalar vardır. Adnan Hocanın sabırlı, şefkatli, öfkesini kontrol edebilen, yumuşak, derli toplu düşünmek için derinliğe kanatlanmayı becerebilen mizacı yanında Edip Yüksel’in çabuk sıkılan, fevri, aceleci, tahammülsüz ve yer yer öfkesini kontrol edemeyip çileden çıkan, çok hızlı düşünmekten dolayı derli toplu fikirler geliştirme yeteneğini kaybeden bir yapısı vardır. [Adnan'ın ağına takılan tüm safların etkilendiği adam kandırma sanatını marifet sayan ve bu arada yavaş konuşmayı derin düşünme ile özdeşleştiren bir kafa] Bu yüzdendir ki Adnan Hoca’nın ikiyüzelliyi aşkın eseri Edip’i çileden çıkarmaktadır. [Kafasından uydurduğu senaryoya inanan birisi. Dahası bir tek kitap bile yazamıyacak birisinin 250 kitabı yazdığna inanacak kadar saf. Adnan'ın müritlerinin çalışmalarını, derlemelerini kendisine maleden bir HIRSIZ olduğunu iddia ediyorum ve beni bu ithamım yüzünden mahkemeye vermesini bekliyorum. Mahkemede onun bir sahtekar olduğunu isbat etmem sadece on dakika alacaktır.] Yani Edip bu kadar büyük bir sabrın insanüstü niteliğini kavrayamamaktan ötürü büyük bir hışımla devinip durmaktadir fikir mahfillerinde. [Şeyh Adnan'ın insanüstülüğüne inanan bir mürit olduğunu isbatlamış oldu]

Adnan Hoca ile hiçbir göbek bağım yok, eğer ben bir tanrı olsaydım Edip Yüksel gibi bir mizacı insanların ıslah edilmesi için görevlendirmezdim, çünkü hızlı ve keskin düşünmek değil derin ve nitelikli düşünmek aslolandır. ["Eğer tanrı olsaydım"?] Bu anlamda Adnan hocayı dünya çapında bir adam yapan özelliğin de altını çizmiş oluyoruz. [Doğru. Müritlerinin yazdığı kitapların dipnotlarını bile anlamaktan aciz bir sahtekarın kendisini 250 kitap yazan "insanüstü" biri olarak sunabilmesi kuşkusuz altı çizilmesi gereken özelliklerdir.]

Karşımızda iki büyük portre var. Biri, eserleri ile onbinlerce insanın hidayetine vesile olurken diğeri ise apansızın çıkışları ile yüreklere şüphe tohumları serptiğinin farkında bile değildir. [Kuran'a ve İslam'a karşı tarihin en büyük ihaneti olan hadisleri ve sünnetleri savunan birisinin hidayete vesile olması ilginç.] Biri cemaat ruhunu kökleştirirken diğeri bireyselliğin egemenliğinde ısrar etmiştir. [Aykut'un derdi anlaşılıyor. Ama maalesef Adnan onun parasını görmedikçe cemaatına almayacak ve yüzüne bile bakmayacaktır. Adnan kendisiyle bir dakika bile sarfetmeyecektir. Ama ben onca işim arasında bile bile hiçbir sorusunu veya eleştirisini cevapsız bırakmadım. Aykut, Firavun'un büyüklüğünün, bireysel özgürlüklerine değer vermeyen ve Firavun'u insanüstü sayan aşağılık kişilerin tavrından kaynaklandığını bir düşünebilseydi keşke.] Biri peygamberlerin hikmet yolunu öğütlerken diğeri pozitivist olmayı her şeyin üstünde olmak zannetmiştir. [Emeviler ve Abbasiler döneminde uyuduralan mehdilik ile ilgili çelişkili, saçma sapan uydurmaları şahsi istismarı için kullanan bir şarlatanı peygamberin hikmet yolunu öğütleyen biri olarak görebilen birisinin benim fikirlerim hakkımda iyi düşünmemesi sadece beni memnun eder.]

Eğer egosal alanı terk edip Tanrısal alana girmeyi başarabilirsek birbirimizi anlamakta gecikmeyeceğiz. [Bak Kuran 22:3 ve 22:8]

[Updated on: Sun, 18 May 2008 21:41]

Edip Yuksel; J.D.
www.yuksel.org
www.19.org
www.islamicreform.org
19@19.org
Ynt: "dnan Hoca ile Edip Yüksel'in Büyük Kavgası" [message #47280 is a reply to message #47268 ] Sun, 18 May 2008 02:48 Go to previous message
  ideist  is currently offline ideist
Registered: February 2005
Thinker
Bu kisideki hastalik cok rastlanilan hastaliklardan biri [Bak Kuran 5:8]

Milli mukaddes geleneklere referans veren kisilerin (Huseyin Uzmez,Adnan Hoca,vb.) karsisina cikacak her insana nefret duyan kisilerde gorulur.

[Updated on: Sun, 18 May 2008 02:57]

Kırılan putların yerine yenilerini koyan kim?
Previous Topic:ERGENEKON
Next Topic:Herseyi
Goto Forum:

Current Time: Sat Jul 5 12:19:40 MST 2008
.:: Contact :: Home ::.