Downloads | Articles | Quran -=] IslamicReform.org | 19.org [=- Kuran | Makaleler | Dosyalar

Home » Türkçe » Gündem » aradaki farkı gösterin
aradaki farkı gösterin [message #55176] Sun, 07 February 2010 09:15 Go to next message
  mustafa  is currently offline mustafa
Registered: May 2009
Reader
1400 yıl önce
16:58 Onlardan birine dişi müjdelendiği zaman, büyük bir öfkeyle yüzü kapkara kesilir.
16:59 Kendisine müjdelenen 'kötülükten' utanarak halkından kendini gizlemeye çalışır. Şimdi onu utana utana tutsun mu, yoksa toprağa mı gömsün! Ne kötü yargıda bulunuyorlar.

Bugün
''Medine Memi'nin (16) cesedi 2 metrelik bir çukurda elleri bağlı ve oturur vaziyette bulunmuş, Malatya Adli Tıp Morgu'na gönderilmişti. Burada yapılan ilk otopsinin ardından mikroskobik dediğimiz inceleme de tamamlandı. Çıkan sonuç ürpertici. Çünkü elimizdeki verilere göre, vücudunda ciddi darp izine rastlanmayan, kanında uyuşturucu veya zehirli bir madde bulunmayan genç kız elleri bağlı, canlı ve bilinci açıkken gömüldü. Zira genç kızın mide ve ciğerlerinde yoğun toprak olduğu belirlendi.'' http://www.haber7.com/haber/20100204/Medine-Memi-diri-diri-k umese-gomuldu.php.

[Updated on: Sun, 07 February 2010 09:16]

http://tinyurl.com/Fikret-Kizilok-Zaman-Zaman
Re: aradaki farkı gösterin [message #55177 is a reply to message #55176] Sun, 07 February 2010 10:11 Go to previous messageGo to next message
  liberty is currently online liberty
Registered: December 2009
Beginner
Haber BBC'ye kadar ulaşmış. İnanılmaz bir vahşet. İnsan kendi kanından, canından bir canlıya bu vahşeti nasıl yapar? Ne kötü bir namus anlayışı, insanın evladı namusundan daha değerli olmalıdır bence! Tıklayın haberi bir de BBC'den okuyun:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8501181.stm
Re: aradaki farkı gösterin [message #55192 is a reply to message #55177] Sun, 07 February 2010 17:36 Go to previous messageGo to next message
  mert.acarsoy  is currently offline mert.acarsoy
Registered: July 2007
Reader
Mustafa,
Güncel ama aslında klişe bir konuya değinmişsin.
Olay tüyler ürpertici.
Bizim dinimiz gerçekten bazılarına yaramıyor diyeceğim ama dine haksızlık ve saygısızlık etmiş olmaktan korkuyorum.
Cehalet ve vicdansız olma durumu da var.
Bu da genelde doğu ve güneydoğu bölgemizde (veya bu bölgeler orijinlilerde) daha çok var diyeceğim ama gereksiz tepki almaktan korkuyorum.
Ynt: Re: aradaki farkı gösterin [message #55204 is a reply to message #55192] Mon, 08 February 2010 00:41 Go to previous messageGo to next message
  Afrodit  is currently offline Afrodit
Registered: August 2005
Dependent
Bu din değil, bu ilkellik. Aksine dinsizlik...

Ne demiştik, Allah kendinden çekinilmesine daha layıktır, ama olmaz... Biz kızımızın bacak arası için toplumdan utanmalıyız, ama utanmadan da onu katletmeliyiz... İşte o zaman toplum sırtımızı sıvazlar, adam yerine konuluruz...

Onu katledenler şu an kahraman, bunu da çok iyi biliyoruz...

Re: Ynt: Re: aradaki farkı gösterin [message #55219 is a reply to message #55204] Mon, 08 February 2010 11:48 Go to previous messageGo to next message
Reader
Müslüman intikam da alır. Allah'ın halifesi değil miyiz, neden El Müntakim ismi bizde zuhur etmesin?
Bu katilleri cehennemin dibine göndermek biz müslümanların boynunun borcudur. Aynı ölüm şekli münasiptir bence.
Bu kişisel değil toplumsal intikamdır ve gereklidir.
Tamam eğitim şart ama caydırıcı olmak gerekir.
Bu zavallı kızımızın herhangi bir kişiyle cinsel teması dahi olmamış. Velev ki olsa, böyle bir cezayı hak edebilir mi?
Suçlama: Sadece erkeklerle gezmek.
Re: Ynt: Re: aradaki farkı gösterin [message #55235 is a reply to message #55219] Mon, 08 February 2010 15:49 Go to previous messageGo to next message
  liberty is currently online liberty
Registered: December 2009
Beginner
Kendinizi o kızcağızın yerine koyun bir an. Elleriniz bağlanmış bir vaziyette yıllarca "baba" ve "dede" diye seslendiğiniz, sığındınız, sizi her türlü tehlikeden koruyacağına inandığınız iki insan tarafından bir kümeste açılan bir çukura atılıyorsunuz. Ve sonra aynı iki insan üzerinize kürek kürek toprak atmaya başlıyor. Yalvarıyorsunuz, bağırıyorsunuz... Atılan topraklar sonunda boyunuzu aşıyor ve nefes almakta zorlanmaya başlıyorsunuz. Ağzınızdan ve burnunuzdan nefes almaya çalıştıkça hava yerine toprak geliyor. Yutkunuyorsunuz. Toprak yığınının üzerinizde oluşturduğu basınç yüzünden öksüremiyorsunuz bile... Öleceğinizi biliyorsunuz. Ama böyle acılı, ızdıraplı bir ölümü hak etmek için ne yaptığınızı düşünüyorsunuz...

Korku filmi gibi...

Bu zavallı kızın suçu erkeklerle konuşmaktı. Bu manzarayı düşünüce bir gazetecinin sorduğu şu soruya ne yanıt vermek gerekir sizce:

"Son 6 ayda 359 kadının öldürüldüğü, 21'inin asitle yakıldığı, 7'sinin de canlı olarak gömüldüğü Pakistan'dan ne farkımız var?"

Allah'ım senin dinin neden bu halde? Niçin Müslüman ülkeler bu derece vahşi bir hale geldiler?

İnsanın içinden batsın bu dünya demek geliyor. Ve ben galiba bu dinin reform edilmiş şeklinden de soğumak üzereyim.

[Updated on: Mon, 08 February 2010 15:51]

Re: Ynt: Re: aradaki farkı gösterin [message #55267 is a reply to message #55235] Tue, 09 February 2010 14:52 Go to previous messageGo to next message
Reader
Elde Kuran'dan başka birşey kalmamış kardeşim.
Bir üniversite düşünün, meselda Harvard, #1 dünyada.
Neden #1. Kurumsal kimliği, öğretim kadrosu, geçmişi ortada. Ama buna göre öğrenci geliyor ve seçiliyor.
Harvard'ı harvard yapan en önemli faktör öğrencileridir.
2011'de bu okula gerizekalıları doldurun, okul bitsin.
Kokusu en geç 4 yılda çıkar.
İslam (müslümanlık demek daha doğru) #1 idi.
Ama gerizekalılar içine doluşmus.
Buram buram koku geliyor.
Bazıları kızacak ama gerçekleri görelim.
Rönesans hareketi 14. yüzyılın sonlarına doğru başladı ve hala devam ediyor.
Bizde ne başladı. 15.yüzyılın sonlarına doğru yobazlık başladı ve hala devam ediyor.
Bu tabii ki Türk tarihi açısından olayı ele almak oldu.
Aslında yobazlık islamdan önce de vardı.
Fakat şu anda islam adına yapılıyor.
Yeri gelmişken söyleyeyim.
Daha islam kelimesinin ne olduğunu bile anlamıyoruz.
( Bunu ayrı bir başlık altında incelememiz gerektiğini
düşünyorum)
Bazı alim kabul edilen kişilerin ortaya attığı (salladığı)
gibi İslam Allah'a teslim olmak demek değildir.
İngilizcesi de "submission"mış.
Bırakın bu saçmalıkları kardeşim.
Buradan imama teslim olmak, hocaya teslim olmak, kocaya teslim olmak, babaya teslim olmak, şeyhe teslim olmak, falan filan çıkıyor.
Bunlara teslim olacaksın ki Allah'a teslim olasın.
Bir kere "teslim" kelimesi zaten var.
Kökü silm(barış) olan bu kelime aslında; barışa tabi olmak, barışı kabul etmek demektir.
Ama şu an bildiğimiz manasında.
İslam kelimesi "barışçıl olmak, barışı tercih etmek" demektir.
İşte biz müslümanlar barışçıl olamıyoruz. ( Yani gerçekten müslüman olamıyoruz)
Bırakın başkalarını kendi çocuğumuzla, eşimizle, hatta kendimizle barışık olamıyoruz.
Bilimle, sanatla barışık olamıyoruz.

Ynt: Re: Ynt: Re: aradaki farkı gösterin [message #55273 is a reply to message #55267] Wed, 10 February 2010 03:26 Go to previous messageGo to next message
Dependent
Bazı arkadaşlardan o kadar çok eleştiri alır hale geldim ki, hala bu dini mi savunuyorsun diye...

Bu dinin o din olmadığını anlatamadım kimseye...

Allah diyince el kestiren, Muhammed diyince uçkur sevdalısı, Cebrail diyince kendinden büyük kanatları olan bir melek, kadın diyince gözü bile gözükmeyen, erkek diyince dünyanın hakimi, din deyince sadece kölelik düşünen bu zihniyetten yoruldum.

Yoruldum ama yılmadım. Siyasete atılmalı, bürokrasiye müdahil olmalıyız, hiç birşeye "banane" dememeli, her kör noktaya ulaşmalıyız. Düzelmiyorsa, düzeltmeye çalışana destek vermeliyiz...

Herkes bildiğince ve gücü yettiğince...

Alın bu da benden bi söz olsun sizlere:
KÖTÜLÜĞÜ YOK EDEMİYORSANIZ, İYİLİĞİ CESARETLENDİRİN...
Ynt: Re: Ynt: Re: aradaki farkı gösterin [message #55276 is a reply to message #55273] Wed, 10 February 2010 07:58 Go to previous message
Dependent
Yorumsuz: Cem KARACA - TÖRE
Previous Topic:Cübbeli Ahmet Hoca
Next Topic:Somali'de Taşlanarak Ölüme Mahkum Edilen Adamın Fotoğraflarını Çeken Gazeteci Ödül Aldı
Goto Forum:

Current Time: Thu Mar 11 11:44:37 MST 2010
.:: Contact :: Home ::.