| aradaki farkı gösterin [message #55176] |
Sun, 07 February 2010 09:15  |
|
1400 yıl önce
16:58 Onlardan birine dişi müjdelendiği zaman, büyük bir öfkeyle yüzü kapkara kesilir.
16:59 Kendisine müjdelenen 'kötülükten' utanarak halkından kendini gizlemeye çalışır. Şimdi onu utana utana tutsun mu, yoksa toprağa mı gömsün! Ne kötü yargıda bulunuyorlar.
Bugün
''Medine Memi'nin (16) cesedi 2 metrelik bir çukurda elleri bağlı ve oturur vaziyette bulunmuş, Malatya Adli Tıp Morgu'na gönderilmişti. Burada yapılan ilk otopsinin ardından mikroskobik dediğimiz inceleme de tamamlandı. Çıkan sonuç ürpertici. Çünkü elimizdeki verilere göre, vücudunda ciddi darp izine rastlanmayan, kanında uyuşturucu veya zehirli bir madde bulunmayan genç kız elleri bağlı, canlı ve bilinci açıkken gömüldü. Zira genç kızın mide ve ciğerlerinde yoğun toprak olduğu belirlendi.'' http://www.haber7.com/haber/20100204/Medine-Memi-diri-diri-k umese-gomuldu.php.
[Updated on: Sun, 07 February 2010 09:16] http://tinyurl.com/Fikret-Kizilok-Zaman-Zaman
|
|
|
|
|
| Ynt: Re: aradaki farkı gösterin [message #55204 is a reply to message #55192] |
Mon, 08 February 2010 00:41   |
|
Bu din değil, bu ilkellik. Aksine dinsizlik...
Ne demiştik, Allah kendinden çekinilmesine daha layıktır, ama olmaz... Biz kızımızın bacak arası için toplumdan utanmalıyız, ama utanmadan da onu katletmeliyiz... İşte o zaman toplum sırtımızı sıvazlar, adam yerine konuluruz...
Onu katledenler şu an kahraman, bunu da çok iyi biliyoruz...
|
|
|
|
|
| Re: Ynt: Re: aradaki farkı gösterin [message #55267 is a reply to message #55235] |
Tue, 09 February 2010 14:52   |
 |
mert.acarsoy Messages: 88 Registered: July 2007 Location: Kocaeli |
Reader |
|
|
Elde Kuran'dan başka birşey kalmamış kardeşim.
Bir üniversite düşünün, meselda Harvard, #1 dünyada.
Neden #1. Kurumsal kimliği, öğretim kadrosu, geçmişi ortada. Ama buna göre öğrenci geliyor ve seçiliyor.
Harvard'ı harvard yapan en önemli faktör öğrencileridir.
2011'de bu okula gerizekalıları doldurun, okul bitsin.
Kokusu en geç 4 yılda çıkar.
İslam (müslümanlık demek daha doğru) #1 idi.
Ama gerizekalılar içine doluşmus.
Buram buram koku geliyor.
Bazıları kızacak ama gerçekleri görelim.
Rönesans hareketi 14. yüzyılın sonlarına doğru başladı ve hala devam ediyor.
Bizde ne başladı. 15.yüzyılın sonlarına doğru yobazlık başladı ve hala devam ediyor.
Bu tabii ki Türk tarihi açısından olayı ele almak oldu.
Aslında yobazlık islamdan önce de vardı.
Fakat şu anda islam adına yapılıyor.
Yeri gelmişken söyleyeyim.
Daha islam kelimesinin ne olduğunu bile anlamıyoruz.
( Bunu ayrı bir başlık altında incelememiz gerektiğini
düşünyorum)
Bazı alim kabul edilen kişilerin ortaya attığı (salladığı)
gibi İslam Allah'a teslim olmak demek değildir.
İngilizcesi de "submission"mış.
Bırakın bu saçmalıkları kardeşim.
Buradan imama teslim olmak, hocaya teslim olmak, kocaya teslim olmak, babaya teslim olmak, şeyhe teslim olmak, falan filan çıkıyor.
Bunlara teslim olacaksın ki Allah'a teslim olasın.
Bir kere "teslim" kelimesi zaten var.
Kökü silm(barış) olan bu kelime aslında; barışa tabi olmak, barışı kabul etmek demektir.
Ama şu an bildiğimiz manasında.
İslam kelimesi "barışçıl olmak, barışı tercih etmek" demektir.
İşte biz müslümanlar barışçıl olamıyoruz. ( Yani gerçekten müslüman olamıyoruz)
Bırakın başkalarını kendi çocuğumuzla, eşimizle, hatta kendimizle barışık olamıyoruz.
Bilimle, sanatla barışık olamıyoruz.
|
|
|
| Ynt: Re: Ynt: Re: aradaki farkı gösterin [message #55273 is a reply to message #55267] |
Wed, 10 February 2010 03:26   |
|
Bazı arkadaşlardan o kadar çok eleştiri alır hale geldim ki, hala bu dini mi savunuyorsun diye...
Bu dinin o din olmadığını anlatamadım kimseye...
Allah diyince el kestiren, Muhammed diyince uçkur sevdalısı, Cebrail diyince kendinden büyük kanatları olan bir melek, kadın diyince gözü bile gözükmeyen, erkek diyince dünyanın hakimi, din deyince sadece kölelik düşünen bu zihniyetten yoruldum.
Yoruldum ama yılmadım. Siyasete atılmalı, bürokrasiye müdahil olmalıyız, hiç birşeye "banane" dememeli, her kör noktaya ulaşmalıyız. Düzelmiyorsa, düzeltmeye çalışana destek vermeliyiz...
Herkes bildiğince ve gücü yettiğince...
Alın bu da benden bi söz olsun sizlere:
KÖTÜLÜĞÜ YOK EDEMİYORSANIZ, İYİLİĞİ CESARETLENDİRİN...
|
|
|
|