Downloads | Articles | Quran -=] IslamicReform.org | 19.org [=- Kuran | Makaleler | Dosyalar

Home » Türkçe » Seçme İletiler Arşivi » BU AYETLER SEMBOLİK OLMADIĞINI SÖYLÜYOR OLDUĞUNU DEĞİL
Re: BU AYETLER SEMBOLİK OLMADIĞINI SÖYLÜYOR OLDUĞUNU DEĞİL [message #23566 is a reply to message #23553 ] Mon, 30 May 2005 12:20 Go to previous messageGo to next message
  Kutsal Ruh
Registered: February 2003
Dependent
Emre_1974tr wrote on Mon, 30 May 2005 12:41

Sevgili Kutsal Ruh gel bu inkarcılığından vazgeç ve "gidip görmüş gibi konuşuyorsun cehennemde ağaç var mı yok mu" deme zalimliğine bir son ver.

Rabbı ve Rabdan olanı inkar etmem. Ama sen de, farklı altyapı(bekgraund)ları nedeniyle, senin altyapınla anladığın gibi anlamayan insanları tekfir etmesne daha doğru olur. Yine ben Tanrı cehennemde ağaç yaratamaz demiyorum ki. Ayetin farklı mesajlar da verebilceğini söylüyorum. Biz bile ateşten omuş olan toprak ve sudan olmadık mı? Bunu kabul eden birisi, cehennemde yaşayan ağaç yaratabileceğini, tanrının neden kabul etmesin. Rab Alimdir. Her şeye gücü yetendir.

Yüce Allah var diyor .Bense evet iman ediyorum var diyorum.Rabbimiz için ateşte yanmayan veya cehennemde solmayan ölümsüz ağaç yaratmak çok kolay diyorum.Gel haddini aşıp azgınlardan olma ve "gidip görmüş gibi kesin konuşuyorsun" deme alaycılığından ve zalimliğinden vazgeç.

Ben de bunu söylüyorum. Smile Rabbın herşeye kadir olduğunu söylüyorum. Alay değil, eleştiri yöneltiyorum. ben herşeyi bilmiyorum, hatta bildiklerim bilmediklerimin yanında evrende bir toz gibi.

Burada sen Rabblik taslamış oluyorsun ve yüce Rabbimiz şu şu var dediği halde sen olmayabileceğini söylüyorsun.Asıl sen bu durumda ilahlık taslamış oluyorsun ki Rabbimizim yeminlerine rağmen apaçık tasvire muhalefet sergilemiş oluyorsun.

Hiç ilahlık taslanır mı, ben rabbın ayetini değil, seni eleştiriyorum.

Yüce Allah ne diyorsa o.Önce ayetlerin birinci anlamı ondan sonra sembolize ettiği diğer anlamlara kafa yorabilirsiniz diyor...Ama apaçık birinci anlamlarını inkar edip sembolik anlamlarını öne çıkartanların ise bozguncular olduğunu söylüyor....Gel sevgili ruh apaçık bilgileri kabul et önce.Ondan sonra sembolize ettiği milyonlarca anlama kafa yor.

Doğrudur. Öküz altında buzağı aramamak lazım. kaldı ki Rab ona da kadirdir.

Selam ve sevgiler.

Bilmukabele.

[Updated on: Mon, 30 May 2005 12:23]

Yüce Kuran: Way o nemaz kılanların haline, ki nemazlarından gaflet içindedirler; haybeye nemaz kılarlar, salatsızdırlar, Riyakardırlar ve gösteriş yaparlar. İşte bunlar dini yalanlarlar; Kuran dinini inkar ederler.(Ref.Bkz:Yüce Kuran, Maun Suresi)

Re: Ynt: BU AYETLER SEMBOLİK OLMADIĞINI SÖYLÜYOR OLDUĞUNU DEĞİL [message #23570 is a reply to message #23555 ] Mon, 30 May 2005 14:55 Go to previous messageGo to next message
  famar  is currently offline famar
Registered: November 2002
Thinker
"Herkesin TALIH KUSUNUkendi boynuna astik"

Senin anlayisina gore bu durumda Talih bir kustur ve insanlarin boynuna asili durumdadir. Bu ayetin BIRINCIL ya da GORUNEN anlami olduguna gore bunu kabul etmemiz gerekiyor.

"Allah in iki eli de aciktir"

Allah iki el olarak uzuvlari oldugunu kabul etmemiz gerekiyor bu durumda zira ayetteki ifade acikca bunu soylemis oluyor yine senin ACIKLIK anlamina gore.

"Allah arsa oturdu"

Yine Allah in opturmak gibi bir eylemi gerceklestirdigini arsin da "uzerine oturulabilecek bir sey oldugunu kabul ediyoruz BIRINCIL anlamiyla. Bu durumda Allah in oturabilecegi kalkabilecegi bir ars kabul etmekle kalmiyoruz ayrica Allah icin bir yon bir referans da belirlemis oluyoruz.

Wahhabi Selefi Ibn Teymmiyeci hanbeli gelenekte genellikle bu tarz soylemleri oldugu gibi kabul etmek ve" Her nasil olduysa oldu" demek gerekiyor. "Her nasil olduysa" kisminin mecazi bir ifade oldugunun kabul edilmesinden baska bir sey olmadigini dusunemiyenler de BIRINCIL (literal) anlam Ikincil anlam vs diye sagi solu tekfir etmek yetkisnin kendinde buluyorlar.

Cennete yanimiyan agac mesesli ise tamamen ilgisiz alakasiz bir durumu ifade ediyor. Kuran'da cehennemde olanlarin cennettekilerden yiyecek isteyecekleri de osylenir. MAdem bu kadar yakinlar bu nasil bir ates te bu her ikisi birbirine bu kadar yakin olabiliyor?

Eger bu dunyada atesin icinde oldugun bir durumu ayni sekilde ancak fiziksel olarak alev olmaksizin bilincinde yasarsan atesin icinde yaniyor olmazmisin? Kaldi ki fiziksel olarak atesin Allah dilerse yakmiyacgaini da biliyoruz (Hz Ibrahim ornegi yeterli olsa gerek bunun icin).

Sonucta her iki taraf ta sacmaliyor. HIc bir bilgniz olmadan konusuyorsunuz. Cenneti ve cehennemi tecrube temeden soyleyebileceginiz yegane sey bu konudaki kisisel gorusnuzdur. Senin gibi Kuran ile sagi solu tekfir etmek ise olsa olsa gafilliktir. Senin mumin oldugunu kim soyledi de sen elalemin imanini sorgulamaya aldin Kuran i eline?

[Updated on: Mon, 30 May 2005 14:56]

Re: Ynt: BU AYETLER SEMBOLİK OLMADIĞINI SÖYLÜYOR OLDUĞUNU DEĞİL [message #23577 is a reply to message #23570 ] Tue, 31 May 2005 04:02 Go to previous messageGo to next message
  Emre_1974tr  is currently offline Emre_1974tr
Registered: June 2004
Dependent
Birincisi , "kalbini mühürlemek,dilini eğip bükmek,elleri kurumak" gibi deyimlerin kelime anlamları dışında kullanıldığını ama bunların sembol değil herkesin apaçık bir şekilde anladığı deyimler olduğunu söyledik."Allah'ın eli açıktır" gibi ifadeler de yine herkesin çok açık bir şekilde anladığı ifadelerdir.Anlamı kişiden kişiye değişmez ve çok nettir-açıktır.

İkincisi burada senin gibiler "gidip de görmüş gibi konuşuyorsun" diyerek inkarcılığını açığa çıkarır.Yüce Allah detaylarıyle şöyle şöyle olacak deyip bir de üstüne yeminler ediyor hala inanmak için gidip görmekten bahsediyorsun.Bu hastalıklı bakış açına göre, Allah vardır ve tektir diyen ayetlerin bile ne dediği meçhuldur çünkü Allah'ı gidip görmedin ve saymadın kaç tane.İşine geldiği zaman ayetlerin apaçık bir şekilde söylediklerini kabul et,işine gelmedi mi "gayptır bilemeyiz" de ve inkar et.Gel bu inkarcılığından"biz bilemeyiz gayptır " yalanından vazgeç.Ve üzerine yeminler edilen apaçık -detaylı tasvirlere iman et.Ben kendim için şöyleyim böyleyim demiyorum,gel sen bu şaşkınlığından inkarından vazgeç diyorum.

Re: Ynt: BU AYETLER SEMBOLİK OLMADIĞINI SÖYLÜYOR OLDUĞUNU DEĞİL [message #23582 is a reply to message #23556 ] Tue, 31 May 2005 04:15 Go to previous messageGo to next message
Dependent
Sevgili trorge,ben Allah'ın ayetlerini-yasalarını- söylediğini olduğu gibi kabul edelim diye çağrıda bulunuyorum senin benim için yaptığın şu suçlamaya bir bak.

Kendi öğretinize ,düşüncelerinize ters geldiği zaman "sembolik-mecaz" deyip ayetlerin apaçık anlamını inkar etmeyin diyorum sen tutup beni vahyin anlamını çarpıtmakla suçlamışsın.

Ben çarpıtmayın,Allah ne diyorsa o doğru diyorum.Sen benim nefsim doğrultusunda mesajı çarpıtmakla itham ediyorsun Smile

Gel sevgili Trorge Allah ne diyorsa aynen kabul edelim diyorum,hoşuna gitmeyince saldırılar başlıyor Smile

Ben bütün o ayetler apaçık gerçektir diyorum,sembol-mecaz değildir diyorum ve bu ayetlerin söylediklerini dosdoğru kabul edelim semboldür demeyelim diyorum senin şu söylediklerine bak Smile

Son olarak benim liberal olmam objektivist olduğum anlamına gelmiyor.

Selam ve sevgiler.

[Updated on: Tue, 31 May 2005 04:28]

Re: Ynt: BU AYETLER SEMBOLİK OLMADIĞINI SÖYLÜYOR OLDUĞUNU DEĞİL [message #23595 is a reply to message #23582 ] Tue, 31 May 2005 14:06 Go to previous messageGo to next message
  The Elite
Registered: July 2002
Dependent
Hayret adamsin Emre,

Sana "Misal" kelimesinin Kur'an'da kullanilis
seklini verdim. Hala cennet-cehennem kavramlarinin sembolik
olmadigini iddia ediyorsun ya hayret ki hayret...

Selam

"Karanlığa söyleneceğine kalk bir mum yak"
Re: Ynt: BU AYETLER SEMBOLİK OLMADIĞINI SÖYLÜYOR OLDUĞUNU DEĞİL [message #23598 is a reply to message #23577 ] Tue, 31 May 2005 14:50 Go to previous messageGo to next message
  famar  is currently offline famar
Registered: November 2002
Thinker
"Onlar Allah'i unuttu, Allah da onlari unuttu"

Bak bu ayeti listeye eklemeyi unuttum mesela.

Allah unutur mu?

Herkesin anladigi ifdesi ne demek simdi? Cenneti herkes anlamiyor mu demek istiyorsun?

Hayir senin soyledigin BIRINCIL ANLAM ifadesi icinde kullanilan kelimelerin sozluk anlamlarini ele almak.

Mesela yanmiyan agac dendiginde sen bunun mecazi (semboli degil zira sembol bir kavrami TEMSIL eden formdur. mecazi ise kavramla benzerlik tasiyan ancak kavrami tam ifade etmiyen demektir, Bayrak semboldur mesela ama bir ulkenin mecazi degildir.)degil bildigimiz agac oldugunu ileri suruyorsun ve bunu Kuran'a genelliyorsun. Biz de genelledigin seye aykiri gelen ayetleri ornekledik.

ikincisi ben "gidip gormus" demedim "tecrube etmis" dedim. Cenneti tecrube ettin mi? Hayir. Bu durumda bal gibi de yaniliyor olabilir misin? Evet olabilirsin. Hic degilse bu ihtimali goz onunde bulundurup baskalarini tekfir etme denildi diye ne hiddet? Benim inkarciligima da imanliligima da karar verecek olan sen degilsin. Once haddini bil. Insanasin hata yapabilirsin.

Amma da garip konusuyorsun ha "Allah tektir" diyen ayetlerin dahi anlami mechul mudur? Kim soyluyor bunu? Muhyiddin Ibn Arabi "Ben yokum sadece Allah var dedi diye adami ruihcu ilan ediyorsun Vahdet i vucud kavrmaini teklik ifadesi ile celismez bir sekilde acikladi diye musrik ilan ediyorsun ondan sonra da mechul diyorsun? Senin anlamdigin sey mechul olmak zorunda degildir.

Bu gune kadar Kuran i tumuyle anladim diyebilecek kimse gelmedi yeryuzune. O nedenle her zaman bilmedigimiz bir takim seyler kalacak Kuran'dan Sadece akil seviyesinde olsa dahi. Onemli olan senin Kuran'i eline alip sagi solu sanki gaybin anahtarini elinde tutuyormussun gibi tekfir etmendir. Gercek sapiklik budur. Istersen gel sen bundan vaz gec. Birak yarattiklarini hesabini yaratan gorsun. Sen kendi hesabina konus ancak ve bildigin yanlidigina yetmedigi icin af dile. Bak daha tecrube etmek ifadesiyle gormek ifadesini sembol ile mecaz ifadesini dahi birbirinden ayirt edemiyecek kadar gafilsin. Gel vazgec bu sevdadan. Anutlugun (inatkarligin) sonu malum.
yaratilis nerde? [message #23611 is a reply to message #23582 ] Wed, 01 June 2005 03:33 Go to previous messageGo to next message
  dogan  is currently offline dogan
Registered: January 2005
Dependent

ademde SEMBOLİK degilse
insan cennette miydi?
yoksa
cennet insanin yaratildigi dunyada mi?

mademki
var edemedik
yok edelim
erelim
barim

yada tersi
:)

illa
ki
acele edecegiz

insan acelecidir

yani emrem bi alemsin
cennet cehennem gaybidir yokluk alemi diyelim dedikce
var ettin ciktin
yakinda
tevrat inanlilari gibi
kutsal topraklar
dicle ile firat arasinda adn cenneti
kurt sait gibi de cehennemi arzin merkezi dersen sasmiycam

varamadik
varedelim

ruh olmazsa
bu olur

farki ne ruhculardan??

allah bilir kulunu
insan acelecidir

Ynt: BU AYETLER SEMBOLİK OLMADIĞINI SÖYLÜYOR OLDUĞUNU DEĞİL [message #23650 is a reply to message #23439 ] Thu, 02 June 2005 04:18 Go to previous messageGo to next message
  hoara  is currently offline hoara
Registered: July 2004
Writer
selam elite

cennet ve cehennemin sembolik olduğunu tüm acı ve zevklerin yeniden doğan bilincimizde yaşanacağını ileri sürüyorsun. (umarım doğru anlamışımdır)

bu durumda yeniden dirilmeyide, bilincin yeniden harekete geçmesi olarak düşünüyormusun?

düşünüyorsan kuran ayetleriyle delil lütfen?

düşünmüyorsan , kendi mantığınla çelişmiş olmazmısın?

syg

Re: Ynt: BU AYETLER SEMBOLİK OLMADIĞINI SÖYLÜYOR OLDUĞUNU DEĞİL [message #23653 is a reply to message #23650 ] Thu, 02 June 2005 04:28 Go to previous messageGo to next message
Dependent
TEKRARLIYORUM

Gelin sevgili sembolikçi arkadaşlar bu inkarcılığınızdan vazgeçin.

Allah'ın ayrıntılarıyla anlattığı apaçık tasvirleri inkar etmeyin.

Sevgili Doğan gel Gak Guk'un büyüsünden kurtul ve inkarcılardan olma.Cennet madde ötesi alem dersen Gak'ın dediği gibi...apaçık ruhçuların dinine iman etmiş olursun.İkincisi sevgili Doğan maddi alem bu dünyadan oluşmuyor.Sadece evrenimizde tilyonlarca dünya ayrıca evrenimizin dışında bambaşka evrenler var ve hepsi de maddi....Gel bu madde ötesi alem tasviri saçmalıklarını-ruhçu öğretiyi terk et...Hem de kendine yahudilerin dünyamızdaki cennet yanlışına kalkan edinme gak gukizm tezinde Smile.Cennet bu dünyada değildir ama kesinlikle maddidir.Sonsuz ahiret cenneti de ......

Selam ve sevgiler.

[Updated on: Thu, 02 June 2005 04:30]

ruhcular maddi alemde ama ..nbr? [message #23717 is a reply to message #23653 ] Fri, 03 June 2005 03:14 Go to previous messageGo to next message
Dependent

allahin
ayrintilariyla gayb i birseyi apacik bir sekilde anlatmasi
onu maddi alem yapmaz

allah icin maddi alem
emri
iradesi ile istedigi an
yada
murad ettigi zaman
kun fe yekun dur
ol, o da olur

halada olmaktadir

allaha gayb yoktur
bizedir o

allah varlik alemininde
alemlerinde
gaybinda
sahibidir
disindadir
otesindedir

allah anahtar sahibidir
allah icin gayb dahi kun fe yekun dur

insanlara gelince
birak gaybi olan cenneti
su diline doladigin maddi alem var ya
onun bile cogu gaybidir

emre dost
ikide bir tekfir edip durma
inkarcilikla suclamayi birak
belki de senin kadar imanli degil dogan
bilmiyor iste
senin su kesinkes bildigin
maddi cenneti vede nerede oldugunu
bilmiyor

ate bi karganin kilavuzlugunu yakistirsanda
gak guk'unan olmuyor bu isler
dogan icin ahir ve gaybi olan bu cennet iman meselesi

ama

var olan su dunya onun icin onemli onun icinde onu yasiyor su an
gaybi de kalpleride bilmiyor senin gibi
o isi allaha birakiyor
dunyasina bakiyor
iste ara sirada vakit buldukca bu foruma goz atiyor
bazende soz atiyor

selamlar

Re: ruhcular maddi alemde ama ..nbr? [message #23760 is a reply to message #23717 ] Sat, 04 June 2005 06:05 Go to previous messageGo to next message
Dependent
Tabii sevgili Doğan işine gelmeyince Allah'ın apaçık söyledikleri için "gayptır biz bilemeyiz de" ve inkar et.

Sizinki mütevazilik değil tam tersine Rabblik taslamaya giriyor ne yazık ki.Allah böyle böyle olacak diyor siz "yok semboliktir o biz bilemeyiz öyle mi olacak yoksa olmayacak mı" diyorsunuz.Yüce Allah belki de kitabın dörtte veya beşte birini bu ayrıntılı ahiret tasvirlerine ayırıyor ve aynen gerçekleşeceği üzerine yeminler ediyor hala çılgınca kıvırtıp "bilemeyiz Allah'mıyız tövbe sümme haşa" deyip inkara yönelmeye devam ediyorsunuz.Allah şöyle olacak diyor siz hala gidip görmüş gibi "hayır öyle o şekilde olamaz mecaz onlar" deme şaşkınlığınızı sürdürüyorsunuz.

Ama işinize geldiği yerde örneğin "Allah vardır ve tektir " dediği zaman o zaman demiyorsunuz "gidip gördükmü ki Allah var mı ve varsa kaç tane saydık mı ki?" ...Böyle kıvırmadan işinize geldiği zaman kabul ediveriyorsunuz söylenenleri.Ama işinize gelmedi mi "gaytır" de ve ayrıntılarıyla açıklanan bilgileri kabul etme...Oh ne ala memleket...

Son olarak "maddi ötesi alem "diye birşey yoktur sevgili Doğan.Madde ötesi alem-ruhlar alemi gibi saçmalıklar ruhçuların uydurdıkları yalanlardır.Kuran' göre cinler de melekler de maddi varlıklardır.Örneğin insanlar topraktan yaratıldıysa cinler de ateşten yaratılmışlardır.Madde ötesi diye bir saçmalık yoktur.Yaratılan herşey maddenin değişik şekilleridir.Gak, evrim ile Kuran'ı bağdaştırmak için kendiyle çelişerek ruhlar alemini -madde ötesi alem yalanını sokuşturuverdi tezine dolaylı yoldan.Sen de peşine takılıverdin.

Uyma onlara,uy Allah'a.Aç bak ne diyor nasıl topraktan yeniden yaratılacaksın.

Selam ve sevgiler.
MADDE ALEMİ DIŞINDA YARATILMIŞ BİR VARLIK YOK ZATEN [message #23762 is a reply to message #23760 ] Sat, 04 June 2005 06:24 Go to previous messageGo to next message
Dependent
Sevgili Doğan Kıyamet suresinde yeniden parmak ucumuza kadar nasıl tekrar maddi olarak yaratılacağımız anlatılıyor.Hatırlaman için :

KIYAMET SÜRESİ

Rahmân (ve) rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

Yoo! Yemin ederim o kalkım gününe (kıyamet gününe)!

Yine Yoo! Yemin ederim o pişman cana (kınayan nefse)!

insan sanıyor mu ki kemiklerini derleyemeyiz?

Evet derleriz, parmak (uç)larını bile tesviyeye (eski haline getirmeye) gücümüz yeter!

Fakat insan önünde (ileride) günah işlemek ister,

sorar: "O kıyamet günü ne zaman?" diye.

Ne zaman ki o göz şimşek çakar,

ay tutulur,

güneş ve ay toplanır,

O gün insan: "Nereye kaçmalı?" der.

Hayır hayır! Yok bir siperi

O gün ancak siper (varılacak yer) Rabbinedir,

o gün insan, önce ve sonra yaptıkları ile ayıtılır.

Doğrusu insan kendine karşı bir basirettir ( kendisinin ne yaptığını gayet iyi bilir).

Mazeretlerini ortaya (sayıp) dökse de!

Depretme ona dilini telaşından onu (tekrarlamak için)!

Çünkü onun derlenip toplanması Bize aittir!

Biz onu (Kur'an'ı) okuduğumuz zaman okuduğunu takip et!

Sonra onun açıklaması da yine Bize aittir.

Hayır, hayır! Siz peşini (geçici dünyayı) seviyorsunuz.

Ahireti bırakıyorsunuz!

Nice yüzler o gün ışılar, parlar,

Rablerine bakarlar!

Nice yüzler de o gün ekşir, pusarır;

kendilerine bel kıran belalı bir iş yapılacağını anlar.

Hayır, hayır! Ne zaman ki, can köprücüklere dayanır

ve: "Okuyacak kim var?" denilir

ve o zaman (o da bunun) tam bir ayrılış olduğunu sezmiş,

el, ayak, bacak bacağa dolaşmıştır.

O gün kişi yalnız Rabbinin huzuruna sevkedilir.

Ama o ne sadaka verdi ne de namaz kıldı.

Fakat yalan dedi ve döndü.

Sonra da gerneşe gerneşe yakınlarına gitti.

O bela sana layıktır!

Evet gerektir o bela sana gerek!

İnsan sanır mı başıboş bırakılacağını?

O (Rahme) dökülen bir damla meniden değil miydi?

Sonra bir pıhtı oldu, derken (Allah onu) biçime koydu, derken tesviye etti;

derken ondan da iki eşi yaptı: Erkek ve dişi!

(Artık) o ölüleri diriltmeye kadir değil mi?

Sevgili doğan uyma ruhçulara uy Allah'a.

Selam ve sevgiler.
Re: Ynt: BU AYETLER SEMBOLİK OLMADIĞINI SÖYLÜYOR OLDUĞUNU DEĞİL [message #24556 is a reply to message #23595 ] Wed, 22 June 2005 05:07 Go to previous messageGo to next message
Dependent
Sevgili The Elite,birden fazla kimseye cevap verirken senin bu son küçük iletini atlamışım.Hemen bu eksikliği giderelim.

Kuran'da verdiğin misal örneklerinin benzetme olduğunu Kuran kendisi açıklıyor.Örneğin kitap taşıyan eşşeğe "benzer" diyor.Verdiğin diğer "misal" geçen ayette ise "gibi"dir diyor ve benzetme yaptığını açıklıyor.Bunun gibi çok örnek var.Kuran bir benzetme yapacağı zaman "gibi","benzer" ifadelerini kullanıyor veya neyi benzetmek istediğini açıkça söylüyor.Bir ayette de "sarp yokuş nedir bilir misin?" dedikten sonra "o yokuş köle azad etmektir" diyerek köle azad etmeyi yokuşa benzettiğini açıklıyor.Ama eğer bir benzetme yapıyorsa bunu mutlaka açıklıyor :

11. Fakat o, sarp yokuşa atılmadı.

12. Sarp yokuşun ne olduğunu sen ne bileceksin?

13. O tutsak bir boynu çözmek(köle azat etmek) tir.

14, 15, 16. Yahut şiddetli bir açlık gününde kendisiyle yakınlığı olan bir yetimi, yahut yerde sürünen bir yoksulu doyurmaktır.

bunun dışında misal-örnek kullanımları sembol veya mecaz değil,bütünün küçük bir parçası olarak birebir kullanılmaktadır Kuran'da.

Kuran kendi ifadesiyle apaçık ve kolay anlaşılır kitaptır.Kesinlikle bir sırlar veya semboller kitabı değildir.Ve yine Kuran uyarıyor önce ayetlerin birinci anlamları diye.......Kendi öğretinle çeliştiği zaman ayetleri inkar ederek "yok o semboliktir" deme yolunu en baştan kapatıyor.

Sonra tutar sevgili edip Yüksel gibi daha doğrusu Kuran'daki inkarcılar gibi "hiç yanmayan ağaç olurmuymuş" deyip şaşkınlığını sergileyiverirsin.Bir başkası da kalkar "hiç bedenli ahiret yaşantısı olur mu" deyip yeniden yaratılmayı sembolik der ve inkar eder.Bir başkası bir başka şeyi aklı almayınca semboliktir der ve inkar eder sizin gibi....Allah'ın bizi tekrar yaratması da ateşte kül olmadan yaşatması da,ağacın cehennemde yaşaması da çok kolaydır.Aynı şekilde bedenli sonsuz yaşamı da bize sağlamak yaratıcımız için çok kolaydır.Eğer kalbinde inkarcılık yoksa,Allah için çok basit olan bu yaratılışları kabul edersin.Kıvırtmak için bahane ve yalanlar arayıp durmazsın.

Hala bu ispatlara rağmen "semboliktir" deme inkarcılığını sürdürmezsin umarım.Zaten Kuran kendi ayetlerin apaçık olduğunu söylüyor ve ahiret tasvirlerinin aynen gerçekleşeceği üzerine yeminler ediyor.

Kendi adalet ve ahlak anlayışına göre dilini eğip bükme ve ayetleri inkar etme.

Selam ve sevgiler.

maddesiz alemler neyin nesi kimin fesi? [message #24745 is a reply to message #23762 ] Sun, 26 June 2005 02:19 Go to previous messageGo to next message
Dependent

hersey madde alemi icinde mi?

sevgili emre
sen su madde alemini cok buyutuyorsun
sonrada
herseyi icine aliyorsun

gerci haklisin
bize gore cok hemde cok buyuk
o kadar buyuk ki
var olan bu alem ve tum evrenin cogu dahi bize gaybdir

ama

allah indinde kucuktur
hemde cok kucuk
ve
bu allaha cok kolaydir
var etmeside
yok etmeside
zira
o
sadece
bu madde aleminin tanrisi degil
gaybi aleminde
hatta
alemlerin de tanrisidir

anahtarin sahibi o
yani
hepsinden de beridir

o'na
kun
yekun'dur

bize ise
bu kun ile yekun
nefs
fatir
felak
turab
nutfe
alak
belirsiz bir mudga
sonra
tek nefsten cogaltir
herseyin esini yaratir
buraya kadar saydiklarim da henuz daha insan yok
insan cok ama cok asamalardan gecer
uzun bir sure onu muhafaza dahi eder

ve

en son olarak
vakti gelince
o mubarek gece
melekler ve ruh iner
secilmis ama henuz insan olarak dahi anilmayan bir rahme ufler
ve
adem dogar
onla baslar
insan lik
ilk

tipki

isa gibi

isa nin yaratilisi
insanlara
ademi ve insanin yaratilisini anlatan bir tekrarlamadir
ve
bir hatirlatmadir

nasilki
isa secilen bir rahme ruhundan uflenirken
insanlar varsa
adem de secilen bir rahme ruhundan uflenir iken insan olarak anilmasada
insanlar vardi
ondan sonra
yani
halif olma durumu ile
ki
bizim meshur 4 halife yada osmanli halifesi degil bu
bu halifelik neyin halifeligi az dusun
bu hilafetten sonra bilinmiyeni bildik ruh tarafindan desteklenen ve vahyedilen ademden sonrada allahi idrak ettik haliflikten sonra insan olarak anildik

iste tum bunlar
kun
yekun den sonra
allah icin ruhundan bir ufurukluk is

yok etmeside oyle

tekrar
var etmeside boyle
ozamanda
surundan bir baska ufurme ile hersey tekrar var edilir

hepsi
bi ufurumluk is

gibi

bize
ise hala yekun

ta ki
din gunu

sevgiler

Re: maddesiz alemler neyin nesi kimin fesi? [message #24755 is a reply to message #24745 ] Sun, 26 June 2005 06:18 Go to previous messageGo to next message
Dependent
Sevgili dostum Doğan;

Allah'ın yarattığı herşey maddidir.maddenin değişik formatları da maddeden başka birşey değildir.

Işık da maddedir,duman da maddedir,ateşten yaratılan cinler de maddidir,melekler de.........

Dünyamızın dışıdaki gezegenler de maddedir,galaksilerde.....Hatta evrenimizin dışındaki diğer yaratılmış evrenler de farklı yasalara sahip maddi yapılardan başka birşey değildir.

madde ötesi alem safsatası ruhçuların uydurduğu bir kavramdır.Bu hayali alemin diğer adı da "ruhlar alemidir".

Bu kavram ustaca Museviliğe,hristiyanlığa ve tasavvuf-uydurma hadisler yoluyla islam dünyasına da sokuşturulmuştur.

Sevgili Gak da yanlış bir düşünce sonucu,maddi cennet-cehennem olgusunun evrim teorisiyle uyuşmayacağını düşündü ve kendisiyle çelişme pahasına madde ötesi alem(ruhlar alemi") safsatasını tezine sokuşturuverdi.Sen de onun etkisinde kaldın.

Kuran ayetleri çok açık ve kesindir sevgili Doğan.Yeniden topraktan yaratılacağız.

Ruhçular ise dillerini eğip bükerek, bu ayetler kendi öğretileriyle çeliştiği için sembolik anlamlar yüklerler ve maddi dirilişi inkar ederler.Çünkü onların inandıkları uydurma din ruhlar alemine geçip tanrısallaşmayı içeriyor.

Ayetler aç bir daha oku lütfen ve düşün.yeniden maddi yaratılış.yer ve gökler durdukça yani ahiret mekanının maddi yapısı var oldukça ölümsüz bir yaşam..Sonsuz bir maddi yaşam ama bir ilave uyarı da var:Eğer Rabbin tersini dilemezse diye...Yani sonsuz ahiret mekanındaki sonsuz yaşam bir değiştirilemez kanun değil,Rabbimiz öyle olmasını dilediği sürece ve dilediği için var olacak.Zaten cennettekilerin asla bir daha ölümü tatmayacağı ve çıkarılmayacağı söylenerek sonsuzluk kesin bir ifadeyle belirtiliyor.

Ve yine söylüyorum.Örneğin cennetli nimetlerin gerçek listesi "orada gözlerin hoşlandığı ve nefsinin arzu ettiği herşey var ve size verilecek" diyen ayetlerdir.Bu ayet televizyondan satranca her nimeti kapsar.Irmaklar,köşkler ve yiyecekler ise bütünün küçük bir parçası olarak örnek bir anlatımdır,ama bunlar da vardır.

Gel sevgili Doğan,uydurma ruhçulara uyma,uy Allah'a .

Selam ve sevgiler.

Re: BU AYETLER SEMBOLİK OLMADIĞINI SÖYLÜYOR OLDUĞUNU DEĞİL [message #25694 is a reply to message #23513 ] Tue, 12 July 2005 12:55 Go to previous messageGo to next message
  mufaddal  is currently offline mufaddal
Registered: July 2005
Beginner
orada nefislerin arzu ettiği ve gözlerin lezzet aldığı her şey var.ve siz orada süresiz kalacaksınız."(zuhruf suresi 71.)

bu ifade şu demek.bu dünyada sizin için yaratılmış nimetlerin hepsi cennette de var.

bu ayet ve diğer ayetlerde belirtilen nimetler,yan gelip yatmayla,seksle,yeme içmeyle sınırlandıramayız.tamam bunlarda çok büyük nimetler ve cennette varlar.ama bunların yanı sıra hareket etmek, sanatla uğraşmak,okumak,bilimsel araştırma ve çalışmalarda bulunmak,spor yapmak,satranç gibi oyunlar oynamak,gezmek ve daha sayısız dünyaya özgün nimetler de bu haz ve nimet kapsamına girer.nefsimizin arzu ettiği her şey cennette olacaktır.

zaten sadece yan gelip yatmak eksik bir nimet olurdu.ayetlerde anlatılan huriler,meyvalar ise birer örnek ,bütünün küçük bir parçasıdırlar(ama kesinlikle bunlarda vardır).asıl liste ise yukardaki ayette verilmiştir.herhalde kuran'da televizyondan satranca kadar sayfalar dolusu bir nimet listesi hazırlanacak değildi.kısaca,orada nefsinin arzu ettiği her şey olacaktır denilmiştir.

DEMİŞLER ARKADAŞLAR BUNLARI 0-6 YAŞ GRUPLARINDAKİLERE SÖYLESEN NE OLUYOR YAW CENNET BU MU DİYE DALGA GEÇECEKLER.. GARİBAN RUMUZLU BİR ARKADAŞ BU İDDİALARI REDDETMİŞ OLGUN BİR DİNİ ZEKA İLE, AMA ONA DA ŞUNU DİYEYİM YA, GARİBAN KARDEŞ SAKIN BU DÜŞÜNCEDE Kİ İNSANLARA BUNLARI SÖYLEYİP HAYALLERİNİ YIKMA ELMA ŞEKERİ ELİNDEN ALINMIŞ ÇOCUKLAR GİBİ ZIRLAMAYA BAŞLARLAR SONRA.. ALLAH ONLARA KENDİ KATINDA TELEVİZYON ,SATRANÇ, KARILAR, KIZLAR HAZIRLAMIŞ HADİ GELİN SİZİ DÜNYADA YAPMAKTAN ALIKOYDUĞUM ŞEYLERİ SİZE BURADA <YAPTIRACAM RUS KIZLARI HURİLER SEX YAPIN AMA PREZERVATİFİNİZİ YANIZDA GETİRMEYİ UNUTMAYIN AİDS FELAN YOK AMA TEDBİR İYİDİR YEMEK YE AMA SIÇMAYACAKSIN CENNETİM VAR ALTINDAN NEHİRLER AKIYOR AMA DİKKATLİ OLUN DA YAMACA FAZLA YAKLAŞMAYIN NEHİRLERE DÜŞER BOĞULURSUNUZ HEM BAL'DAN NEHİRLERDE VARMIŞ O BAL'A SİNEKLER ÜŞÜŞMÜYOR MU ACABA? ŞİMDİ KALKIP HAYIR ORADA SİNEK YOK DİYECEK PEKİ KURANDA CENNETTE SİNEK OLMADIĞINI SÖYLEYEN AYET VAR MI. BİR DE ALLAH IN CENNETTE, ARKADAŞLARIN BİLİMSEL ARAŞTIRMALARINA İHTİYACI VAR TABİİ CANIM CENNETE BALDAN NEHİRLER KOYMUŞSA SİNEKLERİN TOPLANMASINI ENGELLEMEK VE KÖKLERİNİ DE KURUTMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPACAK BİLİM ARAŞTIRMA GRUPLARINA DA İHTİYACI OLACAK YA..... AYIP ARTIK AYIP BIRAKIN BU SAÇMALIKLARI TERKEDİN ALLAHIN BAHSETTİĞİ SIRADAN İNSANLARA VADETTİĞİ CENNET İÇİNDE NEHİRLER FALAN OLAN CENNET O ARŞI ALA DAKİ CENNET DEĞİL, HEM O CENNET SEMBOLİKTİR ONLARIN ORADA YEMEK YEMEYE İÇMEYE SEXE İHTİYAÇLARI YOKTUR.BURADA İYİLİKSEVER MÜMİN İNSANLARA BUNDAN SONRAKİ HAYATLARINDA DÜNYADA KARŞILAŞACAKLARI NİMETLER ANLATILMIŞ YOKSA KILIÇ ZORUYLA ŞİRKTEN DÖNDÜRÜP İSLAMA SOKTUĞU O KAFİR-MÜŞRİKLERİ, EVLİYALARIN, PEYGAMBERLERE SORGUSUZ SUALSİZ PAZARLIKSIZ İNANAN VE ONLARIN EN YAKIN ENSARLARI OLMUŞ MÜMİNLERİN BULUNDUĞU, CENNETE ALACAĞINI VE ONLARA O CENNETİ VAADETTİĞİNİ VE ONU TASVİR ETTİĞİNİ FALAN AKILINIZDAN ÇIKARIN OH NE ALA 3 YIL 5 YIL 15 YIL 50 YIL 70 YIL YAŞA SONRA CENNETE GİT KRALLAR GİBİ YAŞA BOL BOL KARI YEMEK İÇMEK NE ARARSAN VAR ÇÜKÜNÜNZÜN KEYFİ İÇİN CENNETLER YARATACAK SIRF GÖNLÜNÜZ HOŞ OLSUN DİYE....DİNİN İÇİNDEKİ MİSTİSİZMİ YOK EDİP İÇİNİ BOŞALTACAĞINIZA VE ÖYLE YANLIŞLARA SAPACAĞINIZA BİRAZ DOĞRU ADİL DAVRANIN İSLAMİYETE KARŞI, ÇOK İYİ OLACAK..

[Updated on: Tue, 12 July 2005 13:05]

küllü şey'en ahsaynahu fi imamen mubin!!!!
VAY VAY KİMLER GELMİŞ [message #25787 is a reply to message #25694 ] Thu, 14 July 2005 01:15 Go to previous message
Dependent
İktibas Forum'da canına ot tıkadığım yetmedi bir de "burada azap çekip sapkın tasavvuf öğretisi doğrultusunda olgunlaşmak istiyorsun galiba mafaddalcığım.

Burası senin gibi sapkın ruhçuların barınabileceği bir yer değil.

Gel yeniden dirilmeyi inkar etmekten,şeytan öğretisine kulluk etmekten vazgeç yobaz yaratığım:

Biliyorum Kuran'daki ayetlere işine gelmediği,sapkın öğretinle çeliştiği zaman iman etmiyorsun.Semboliktir-yalandır diyerek şeytanlığını açıkça sergiliyorsun ama ben bu inkarcılığından dönersin belki diye sana hitap eden ayetleri aktarmaya devam ediyorum.

boşuna şeytan öğretisini vaaz etmeye devam etme.Buradaki hiçbir mümini ruhçu öğretiye iman eder hale getiremezsin.

Senin inancın yani ruhçu öğreti saçmalığı Kuran'dan önce de vardı.Siz ruhçular Kuran'ın söylediği gibi,yeniden bedenli dirilişi ve maddi sonsuz hayatı inkar edersiniz.Onun yerine ruhlar alemi gibi uydurma,madde ötesi oluşumlara iman edersiniz.

KIYAMET SÜRESİ

Rahmân (ve) rahîm (olan) Allah'ın adıyla.

Yoo! Yemin ederim o kalkım gününe (kıyamet gününe)!

Yine Yoo! Yemin ederim o pişman cana (kınayan nefse)!

insan sanıyor mu ki kemiklerini derleyemeyiz?

Evet derleriz, parmak (uç)larını bile tesviyeye (eski haline getirmeye) gücümüz yeter!

Fakat insan önünde (ileride) günah işlemek ister,

sorar: "O kıyamet günü ne zaman?" diye.

Ne zaman ki o göz şimşek çakar,

ay tutulur,

güneş ve ay toplanır,

O gün insan: "Nereye kaçmalı?" der.

Hayır hayır! Yok bir siperi

O gün ancak siper (varılacak yer) Rabbinedir,

o gün insan, önce ve sonra yaptıkları ile ayıtılır.

Doğrusu insan kendine karşı bir basirettir ( kendisinin ne yaptığını gayet iyi bilir).

Mazeretlerini ortaya (sayıp) dökse de!

Depretme ona dilini telaşından onu (tekrarlamak için)!

Çünkü onun derlenip toplanması Bize aittir!

Biz onu (Kur'an'ı) okuduğumuz zaman okuduğunu takip et!

Sonra onun açıklaması da yine Bize aittir.

Hayır, hayır! Siz peşini (geçici dünyayı) seviyorsunuz.

Ahireti bırakıyorsunuz!

Nice yüzler o gün ışılar, parlar,

Rablerine bakarlar!

Nice yüzler de o gün ekşir, pusarır;

kendilerine bel kıran belalı bir iş yapılacağını anlar.

Hayır, hayır! Ne zaman ki, can köprücüklere dayanır

ve: "Okuyacak kim var?" denilir

ve o zaman (o da bunun) tam bir ayrılış olduğunu sezmiş,

el, ayak, bacak bacağa dolaşmıştır.

O gün kişi yalnız Rabbinin huzuruna sevkedilir.

Ama o ne sadaka verdi ne de namaz kıldı.

Fakat yalan dedi ve döndü.

Sonra da gerneşe gerneşe yakınlarına gitti.

O bela sana layıktır!

Evet gerektir o bela sana gerek!

İnsan sanır mı başıboş bırakılacağını?

O (Rahme) dökülen bir damla meniden değil miydi?

Sonra bir pıhtı oldu, derken (Allah onu) biçime koydu, derken tesviye etti;

derken ondan da iki eşi yaptı: Erkek ve dişi!

(Artık) o ölüleri diriltmeye kadir değil mi?

Previous Topic:yenı bır ibadet buldum..yan yatma ibadeti...
Goto Forum:

Current Time: Sat Jul 5 02:31:01 MST 2008
.:: Contact :: Home ::.