Downloads | Articles | Quran -=] IslamicReform.org | 19.org [=- Kuran | Makaleler | Dosyalar

Home » General » Trash » Çok eşlilik yasak, iki kızkardeş değil yoldaş
Çok eşlilik yasak, iki kızkardeş değil yoldaş [message #46021] Thu, 05 July 2007 12:01 Go to next message
  tolonbey  is currently offline tolonbey
Registered: June 2007
Beginner

Sevgili Suevari,

Hayvanlar,yilin belli günlerinde ciftlesme ihtiyaci duyarlar.Insanlarsa yilin her gününde ciftlesme ihtiyaci icindedirler.
Birde düsünün,bir coh kadinla evlenen birini.Hadi birine yettin deyelim,hadi ikinciyede yettin diyelim, 3 üncü,4 üncü,5 inciye nasil yeteceksin?

Ünlü terörist binladinin babasinin 23 karisi,29 kizi,24 tanede oglu var.Bu ogullardan biri de Binladin.
23 kadin,bu kadinlardan hangisine yetecek?Ayda 2-3 defa sevismeyle nasil yasiyacak bu kadinlar?

Sonra,birkac kocayla evlenmeyide normallestiren Edip bey cidden beni sasirtti.

Gerci,insan oglunun alisamayacagi ,kaniksayamayacagi pek fazla birsey olmasa gerek.Bu durum onu gösteriyor.

Bir Amerikali,Afrikada bir kabileye arastirmaya gider.Bu kabilede ,erkek cocuklar belli bir yasdan itibaren 16 yasina kadar,kabilede secilen kisiler tarafindan,belirli günlerde düzülmektedirler.
Arastirmaci sorar,neden böyle yapiyorsunuz?
Aldigi yanit:Uzun boylu olurlar,
Saglikli olurlar,
Güclü olurlar.

Antoni Quin,bir eskimo filminde,kuzey kutbunda dolasan bir papazla tanisir,papazi alip buzdan yapilan kulubesine götürür.Aksam olunca kariyi papaza verir yat bunla der.Papaz,olmaz gunahtir deyince,Antoni Quin,sen benim kariyi beyenmedin deyip,papazi kaptigi gibi kulubenin buz duvarina carpar,papazin basini buz duvara vurur papaz ölür.

Eskimo Antoni,yakalanip mahkemeye cikarilir,neden yaptigi sorulunca,benim kariyla sevissin diye kariyi verdim,olmaz gunahdir dedi.Bende sinirlenip papazi söyle tutup duvara vurdum kafasini,hemen öldü.Papazin kafasi cok yumusakmis.Bakin benim kafaya,Antoni kafasini küt küt duvara vurur,gördünüzmü ?Bakin bana birsey olmadi,cünkü benim kafa sapasaglam der.

Demek ,insanlar yasadiklari törelerini kaniksiyorlarmi dersiniz?

Bu insanoglu

Kalin saglicahla
tolonbey
Ynt: Re: Ynt: Çok eşlilik yasak, iki kızkardeş değil yoldaş [message #46024 is a reply to message #46021 ] Thu, 05 July 2007 22:41 Go to previous messageGo to next message
  vela  is currently offline vela
Registered: August 2006
Reader
ayetin öncesi zaten evlenilmesi yasak olan kadınların zikreder.

4:24 Meşru şekilde (nikah yoluyla) sahip olduklarınız dışında bütün evli kadınlar (size haramdır). Bu, üzerinize farz olan Allah’ın buyruğudur. Bunların dışında kalan bütün (kadınlar), kendilerine mal varlığınızdan (bir kısmını) vermeniz ve gayri meşru bir ilişki ile değil de evlilik bağı yoluyla meşru şekilde almak kaydıyla size helaldir. Kendileriyle evlenmek istediğiniz kadınlara hak ettikleri mehirlerini verin; ama bu meşru yükümlülük (üzerinde anlaştık)tan sonra (başka) bir şey üzerinde serbestçe anlaşmanızda sizin için bir sakınca yoktur. Şüphesiz Allah her şeyi bilendir, hikmet sahibidir.

[Updated on: Thu, 05 July 2007 22:45]

Re: Ynt: Re: Ynt: Çok eşlilik yasak, iki kızkardeş değil yoldaş [message #46025 is a reply to message #46024 ] Fri, 06 July 2007 02:38 Go to previous messageGo to next message
Beginner

Sevgili Vela,

Gelin su kitabi o tarafa bu tarafa eskiler gibi yamultmadan,ekleyip cikarmadan acikliga kavusturalim.

Kitaba göre iki türlü kadinvar.

1-Nikahsiz birlikte olamiyacagimiz kadinlar.Yani SAHAPLI ve HÜR kadinlar.

2-Nikahsiz üstüne cikabileceyimiz kadinlar Smile))).Bunlar sahapsiz kadinlar diyede adlandiriliyor.

Bunlar savaslarda kocalari öldürülüp ele gecirilen kadinlar,
Köle kadinlar,
Hediye edilen kadinlar.Bunlara topdan cariye kadinlar deyebülebileriz.Bunlara sunuda eklememiz gerek.sahapsiz ortada olan kadinlar.Yani para karsiligi ASK yapan kadinlar.

Bunlarada haliyle nikah gerekmiyor.Nikah mecburiyeti yok.Bu isi yaptiklarindan günahda sayilmiyor.Bir nevi amme hizmeti olarak görüyor kitap bu isi.

Ayet söyle diyor,keyfinizi yerine getiren kadinlar icin gereken ücreti vermek zorundasiniz.Ama istemezse vermeyebilirsinizde.Bunda günah yoktur.
Evet,din adamlarimiz bu ayetlere kolera mikrobu var gibisinden hic yaklasmamakta ,gerceyi gizlemektedirler.

Tanri diyorki ne gizleyeceksin,ne ekleyeceksin ,nede cikarim yapacaksin ayatlardan.Gel görkü ,HEM EKLEDILER,EKLIYORLAR,EKLIYECEKLERDE,HEMDE CUKARIP ve SAKLIYORLAR.

Arkadaslar bu konuda ne düsünüyorlar ?Bilmek isterdim.
Mutlu günlere.
tolonbeg
Ynt: Re: Ynt: Re: Ynt: Çok eşlilik yasak, iki kızkardeş değil yoldaş [message #46027 is a reply to message #46025 ] Fri, 06 July 2007 03:07 Go to previous messageGo to next message
Reader
neyse ahlakımı bozmayacağım ahlaksız yazınıza istinaden sizinle konuşulmaya bile gerek yok.

sizin kuran ahlakınız bu ise sizin dininiz size benim dinim bana...

Allah hidayet etsin...

Re: Ynt: Re: Ynt: Re: Ynt: Çok eşlilik yasak, iki kızkardeş değil yoldaş [message #46031 is a reply to message #46027 ] Fri, 06 July 2007 11:04 Go to previous messageGo to next message
Beginner

Sevgili Vala,

Gercekleri görmek ,hidayet deyilde nedir?Ayetleri inkarmi ediyorsun?Yokmu diyorsun?
Hadi ,üste cikmasinda altta galsin:-)))))).

Ne demisler,dogru söyleyeni dokuz köyden kovmuslar.
Bunlarla nikahsiz CIMAG yapilabüler deseydim ,birde madalya takardiniz bana.Cünkü Arapcadir CIMAG.Ayni kelimenin Türkcesine nedir bu tepki be Velacigim?
Arada sirada büle yazmah ,yaziya renk gatar.
Sende hemen kiziyon.

kalsaglicahla.
Ynt: Çok eşlilik yasak, iki kızkardeş değil yoldaş [message #46033 is a reply to message #46021 ] Fri, 06 July 2007 11:51 Go to previous messageGo to next message
  celcelet  is currently offline celcelet
Registered: July 2006
Reader
Demişlerki doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar mış...

Tolonbey...Öncelikle kuran denilen kitabı insanlara anladığın şekli ile anlatacaksan İNSAN olmayı öğrendikten sonra yapacaksın...Bunun anadoludaki diğer tabiri ADAM olacaksın.

Ortaya koymakta olduğun iddian yeni değil daha önce bazıları tarafından ortaya atıldı yazıldı çizildi içi dışı fos kaldı...

Allah bir yandan zina yı yasaklayacak diğer taraftan savaş edin insanları gebertin karıları kızlarıda sermaye olsun...Haaa, üzerlerine çıkacaksanızda paralarını verinde adet yerini bulsun diyecek öylemi ? eee, yazık tabi kadın akşama kadar o kadar müslümanın elinden geçecek az uz da olsa hakkını almalı değilmi...Sevdim seni senden para almam helali hoş olsun dersede sorun yok değilmi.... Razz

Şimdi allah sana göre böyle bir sistemden bahsetmiş...Varlığından olurlu olduğundan senin tabirinlede abanmanın maddi karşılığı verildiği takdirde helal olduğundan....İnsanoğlu haliyle doğar yaşar yaşlanır ve ölür. Sermaye olmakta olanlarda aynı şekilde...Kimin karısı kiminin bacısı kiminin kızı...Bir çarkın içinde kendini bulur, alır götürülür tepesine çökülür, sermaye edilir peşkeş çekilir. Bana göre ve düşene göre rezil sana göre mübah bir hayatın içinde ömrünü tamamlar...

Sermaye edinme metodları konusundada bizleri aydınlatsan mesela ??? Allah bunun helalinden bahsetmişse parasını vererek abanacak sermayeyide edinmenin farziyeti devrede Tolonbey...Wink nasıl yaparız nasıl ederiz nedir yöntem ?

Nasıl olsa bizler müslümanız...Hakkımızda yakıştırma yapan zaten yapıyor. Sayende aydınlatıcı fikirlerinle sermaye edinmenin metodunu bulursakta varsınlar iki üç gün pezevenk müslüman desinler...Nasıl olsa ardından "Bey" oluruz...

Ayrıca vela...Ben senin yerinde olsam o şekilde basit yazmaz hakkıyla cevabı verirdim. tolonbey, sermayenin ve ayetin gereğinin devamı adına, gönder ananı karını kızını bacınıda, müslümanlar istifade etsin sevaplar kazanılsın der çekilirdim....Wink

Buyur tolonbey, metodlar için seni dinliyoruz......
Re: Ynt: Çok eşlilik yasak, iki kızkardeş değil yoldaş [message #46034 is a reply to message #46033 ] Fri, 06 July 2007 12:18 Go to previous messageGo to next message
Beginner

Bak evladim,

Ben senin anani,avradini karistirdimmi?Karistirmadim.Ulan hiyar,ben demiyorum bunlari,senin inandiklarinin kitaba soktugu ayatlar söylüyor bunlari.
Onlari okumadan sey gibi pantolondan disari firlama.Bilmiyorsan bunlari.Bu suc benim deyil senindir.Kim sana diyorki bunlar gercekten Allahin ayatlaridir.Sen gibi salaklari kandirmak isteyen gözü aciklar yazmistir bunlari.

Ben bunlari yazmakla ne anlatmak istediyimi o kus beynin anlayamiyorsa sucu kendinde ara ,bende deyil.
Zaten sizin gibi süperler beyenmediklari gerceklerle karsilasinca,dogrumu yanlismi deye bakmaz,hemen küfüre bas vururlar,
Simdi senin ,anan,avradin yokmu.Bende basliyimmi onlara?

Biz ne yaziyorsak,mutlaka gercek olani yaziyoruz.Kendileri yalan söyleyip insanlari kandirip, dogru yazanlarida yalanlayanlari anlamayacak kadar beyinsizseniz,ayni karsiligi birdahakine alirsiniz bilesiniz.

istersen birdahakine yine söv.
Ynt: Çok eşlilik yasak, iki kızkardeş değil yoldaş [message #46035 is a reply to message #46021 ] Fri, 06 July 2007 12:52 Go to previous messageGo to next message
  celcelet  is currently offline celcelet
Registered: July 2006
Reader
karşılaşılan ve beğenilmeyen gerçekler var demek...Nerde var ? Senin inanmadığın kuran denilen öğretide var diyorsan geç bu ayakları. Birilerinin yazığ çizdiği aslı astarı olmayan şeyleri yarım yamalak inceleyip birşeyler söyleyebilmek adına sağda solda yazıp çizmektir dondan fırlamak...Wink

ayrıca senin ananı avradını bilmem neyini karıştıran olmadı...Desteklercesine sunmakta olduğun görüşe verilebilecek tek cevap O'dur.... hiddetlenmene gerek yok. sorun varsa verirsin adresini, sanal değilsen yerine gelir yerinde halleder yüzyüze paylaşırız paylaşılması gerekeni Wink

sanal mastürbasyon yapabildiğin kadar reel de yapabilmelisin sebze.......... Cool
Ynt: Çok eşlilik yasak, iki kızkardeş değil yoldaş [message #46038 is a reply to message #46035 ] Sat, 07 July 2007 05:11 Go to previous message
Reader
Very Happy

bir varmış bir yokmuş....

Previous Topic:Re: Sitemkaran-ı Huda....
Next Topic:Cop Tenekesini Boylayan veya Coplukde Suren Tartismalar
Goto Forum:

Current Time: Sat Jul 5 02:33:17 MST 2008
.:: Contact :: Home ::.