| İhdelkuber19 kullanıcısı, Çrş, 30 Ağustos 2006 23:10 tarihinde yazmıştı: |
sayın composer burasının tapulu malınız yada babanızın özel mülkiyetii yada hiç olmazsa dingonun ahırı olduğunu bilmiyordum mehmet ciceği görmek için bizi başka siteye davet etmenizi anlıyorumm ancak mehmet cicek'ten rahatsızsız olan sizsiniz o halde burayı terk etmesi gereken biri varsa o da sizsiniz..
biz mehme cicekten raha sız değiliz siz rahatsız iseniz buyrun başka sitelere ayıp bir tek demokratik oylama istedik bize söylediklerine bak . yazık kimsin nesin bilmiyorum ama aklını kullanamayan biri olduğun belli..
isterseniz yargısız infazla benide forumdan atabilirsin
|
"Biz" diye konuşurken kimi temsil ettiğinizi bilmiyorum.
Burada Forumdaki diğer kullanıcıların Temiz, düzgün yazılar görmesi ve yalnız bu foruma değil, gerçek bir foruma yakışan bir hitap tarzı ile konuşmaları için bu çabayı gösteriyoruz.
Demokrasi ve Özgürlük ondan ne anladığınıza bağlıdır.
Başkalarını rahatsız edecak ve başkalarının terbiyesinden istifade ederek ağzına geleni yazacak olanların burada işi yok. Bunu biliyorum. (sizin şahsen rahatsız olmamanız değil, Genelgeçer değer yargılarından bahsediyorum)
Ben burada oldukça da bu ilkeleri tavizsiz uygulamağa kararlıyım.
Azledilmedikçe hiç bir yere gitmeğe niyetim de yok. Üstlendiğim görevi (ortalama bir üyenin rahatı ve kendini ifade edebilmesi) yapmağa niyetliyim. Görevimi yaparken neyi nasıl yapacağım konusunda kararı insiyatif kullanarak veriyorum.
Buradaki çaba; herkesin Terbiye dahilinde, birbirini rahatsız etmeden yazabilmesi yoksa bu forumun daha önceki alabildiğine serbestinden yararlanan ve su-i istimal eden üç beş kişinin burada istedikleri gibi at koşturmaları değil.
"isterseniz yargısız infazla benide forumdan atabilirsin" demişsiniz... Genelgeçer kurallara uyan herkes burada istediği kadar kalabilir. Terbiye dahilinde istediği fikri savunabilir.
Buradan kendi kendini attırmak isteyenler ne yapar peki? Onun için Çöp/Trash bölümüne bakacaksınız. Böylece bir fikiriniz olabilir.
Kimseye ne yazma kısıtlaması cezası vermek ne de atmak hem hoş değil hem de çok üzücü. Çünkü, kendiniz ile göreviniz arasında vicdan muhasebesi yapmak zorunda kalıyorsunuz. Bu atma ve uyarma işini zevk alarak yapan ya da bunu yaptığı için böbürlenen ya da boyunun uzadığını / rütbe aldığını sanan biri varsa psikolojisinden şüphe ederim.
Forum tekrar eden bazı davranışlar yüzünden artık özgürlük düzeyini aşmış anarşi düzeyine ilerlemekteydi. Bazı yerlerde "Küfürbazlar Forumu" diye nitelendirilmeğe başlamıştı. Üyeler yazı yazamaz hale gelmişti ve yazmak da istemiyorlardı. Buna sebep olanlar da sözkonusu davranışları sürekli yapanlardı. Ve Tabii ki şu andaki durumdan da onlar mes'uldür. Çünkü ortamı bu koşula zorladılar.
Ahlaka aykırı olmadıkça, kişisel sataşma yapmadıkça, Terbiye sınırını zorlamadıkça ve su-i istimal etmedikçe (kısacası belli bir seviyeyi korudukça) herkes dilediği gibi yazabilir ve hiç bir zorlukla karşılaşmaz. Zaten çaba, herkesin rahatı içindir.
Umarım açıklayıcı olmuştur.
//Yazım hatası giderildi.