Change font size
It is currently Fri Jul 30, 2010 10:22 am

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 14 posts ]
Author Message
 Post subject: BİR ÖNERİ-İSTEK
PostPosted: Fri Dec 08, 2006 2:10 am 
Jr. Member
Jr. Member

SELAM

Sayın site yöneticileri veya Edip bey , siteye Kürtçe ve Zazaca bölüm açılmasını arz ve talep ediyorum.

Profile  

Post subject: Ynt: BİR ÖNERİ-İSTEK
PostPosted: Fri Dec 08, 2006 3:21 am 
Full Member
Full Member

zazacan kullanıcısı, Cum, 08 Aralık 2006 10:10 tarihinde yazmıştı:

SELAM

Sayın site yöneticileri veya Edip bey , siteye Kürtçe ve Zazaca bölüm açılmasını arz ve talep ediyorum.

Haydaaaa. Biz okuyamayalım diye mi böyle birşey talep ettin? Rolling Eyes

Sevgili Zazacan,

O zaman ben de Lazca bir bölüm açılmasını talep ediyorum.

Hatta Çince bir bölüm dahi açılabilir.

Evet evet, bir an önce açalım. Smile

Profile  

Post subject: Re: BİR ÖNERİ-İSTEK
PostPosted: Fri Dec 08, 2006 3:44 am 
Jr. Member
Jr. Member

selam

sayın Yasemin kardeşim, tepkinizi tam olarak anlayamadım.İsteğimizin sebebul hikmeti; Türkiye dışında yaşayan ve Türkçe bilmeyen Milyonlarca Müslüman Kürt var , onlarda niye bu kaliteli siteden faydalanmasın ki....Eğer bu site sadece Türklere hitab ediyorsa İngilizce kısmın çıkarılması gerek...mesaj Cihanşumul olmalı...
ve ayrıca Lazca tabeniz varsa bence oda karşılanmalı.Aslında , mümkün olsaydı değerli sitemizin ulaşabildiği her dilde yayın yapması ÇOK DAHA MAKBULE GEÇERDİ...

Not: bende ingilizce bölümdeki yazıları anlamıyorum.ben anlamıyorum diye karşı çıkıyormuyum.Nayır...çımki o bölümü anlayan anlıyor..mesaj ingilizce bilenlere ulaşıyor..o halde, karşıt tepki vermeye gerek yoktur...

xatırıb şıma/ Hoşça kalın

Profile  

Post subject: Ynt: Re: BİR ÖNERİ-İSTEK
PostPosted: Fri Dec 08, 2006 3:57 am 
Full Member
Full Member

zazacan kullanıcısı, Cum, 08 Aralık 2006 11:44 tarihinde yazmıştı:

selam

sayın Yasemin kardeşim, tepkinizi tam olarak anlayamadım.İsteğimizin sebebul hikmeti; Türkiye dışında yaşayan ve Türkçe bilmeyen Milyonlarca Müslüman Kürt var , onlarda niye bu kaliteli siteden faydalanmasın ki....Eğer bu site sadece Türklere hitab ediyorsa İngilizce kısmın çıkarılması gerek...mesaj Cihanşumul olmalı...
ve ayrıca Lazca tabeniz varsa bence oda karşılanmalı.Aslında , mümkün olsaydı değerli sitemizin ulaşabildiği her dilde yayın yapması ÇOK DAHA MAKBULE GEÇERDİ...

Not: bende ingilizce bölümdeki yazıları anlamıyorum.ben anlamıyorum diye karşı çıkıyormuyum.Nayır...çımki o bölümü anlayan anlıyor..mesaj ingilizce bilenlere ulaşıyor..o halde, karşıt tepki vermeye gerek yoktur...

xatırıb şıma/ Hoşça kalın

Ne tepki mi? Ne tepkisi... Rolling Eyes

Bilakis, yapsınlar ki örnek teşkil etsin. Benim de Lazca bir bölüm isteyecek yüzüm olsun!!! Shades

Sen de benim yazdıklarımı okuyama...

Profile  

Post subject: Ynt: Re: BİR ÖNERİ-İSTEK
PostPosted: Fri Dec 08, 2006 5:37 am 
Full Member
Full Member

Forumun moderasyonu ve takibi açısından Lazca veya Kürtçe dillerinin kontrolü zor görünmekte.Çevirisi olmak kaydı ile bu dillerde yazılar asılmasında bence bir sakınca yok.

Sevgiler.

Profile  

Post subject: IXX...
PostPosted: Fri Dec 08, 2006 5:44 am 
Full Member
Full Member

kurtcede
la ilahe illallah
bir allah
tek tanri
yek xweda
yek huda
tek huda
hu
degilmi?

19 sayip duran bi sitede
rakamlarin dili olmaz
ya

yinede

arapca
cince
ve
roma rakamlari vs.. de acilsin

evet
19. yekparêz bi siteye bu yakisir

;)

Profile  

Post subject: Re: Ynt: Re: BİR ÖNERİ-İSTEK
PostPosted: Fri Dec 08, 2006 9:34 am 
Full Member
Full Member

Yasemin Coskuna katiliyorum.

Böyle yaparsal bende Arap kökenliyim, Arapca forum isteyecegim Very Happy hatta Alman vatandasiyim, Almanca forum da esantiyon olsun...

Forumda dilleri cogaltirsak cemaat bölünür. En iyisi yabanci dil forumu olarak cihan dili olan INGILIZCE ile yetinmektir.

Obür türlü herkes kendi rahat ettigi dilde yazacak ve kimse kimsenin yazisini anlayamiyacak. Kimse kimseden faydalanamayacak.

Bunun ötesinde forumun basrol oyuncusu hala Edip Yüksel'dir. Onun rahat bir bicimde Almanca, Burmaca, Endonezyaca yazabildigini zannetmiyorum.

Selametle,
Hidir

Profile  

Post subject: Ynt: BİR ÖNERİ-İSTEK
PostPosted: Fri Dec 08, 2006 2:12 pm 
Full Member
Full Member

zazacan,

talebini makul/ikna edici bir temele dayandırmalısın bence. böyle birşeye gereksinim nereden çıkıyor. söz konusu dillerde şiirler filan yazmak için mi? türkçe ya da ingilzice bilmeyen ama kürtçe bilen insanlar mı var? türkçe bildikleri halde neden ısrarla kürtçe yazmak isterler?

mesela kürtçe bir kuran çevirisi için ortak çalışma yapmak iyi bir gerekçe olabilri bence. böyle bir talebe bu forumdan aklı başında kimse itiraz etmez.

daha başka neler olabilir?

rahat bırakın çocuklarımı

Profile  

PostPosted: Sat Dec 09, 2006 5:05 am 
Jr. Member
Jr. Member

Selam

Hıdır kardaş, Türkçe benim bilmem kaçıncı YABANCI DİLİM.

---
suevari kardeş ,Kürtçe şiir yazmayı düşünmüyorum,istek olursa yazarız.Sadece Türkiyedeki Kürtlerin bir kısmı Türkçe bilir.İran,Irak,Suriye ve diğer ülkelerde yaşayan Kürtler Türkçe BİLMİYOR.
İngilizce bilen Türkler niye Türkçe yazıyor ise , Türkçe bilen Kürtlerde ,Kürtçe yazmak isterler.
Ve ayrıca birkaç adet Kürtçe Kuran çevirisi var.Ben Zazaca çeviri yapmak için hazırlandım bir süre devam ettim vazgeçtim.Sorumluluğu çok ağır geldi.

Bu kaliteli site ne kadar çok yere ulaşır ise o kadar faydalı olacağına inanmaktayım.Tabiki İMKANLAR DAHİLİNDE ...Kürtçe yayın için böyle bir imkan var...Edip beyin ana dili zaten Kürtçe, moderaston açısından sorun olmaz...Mesela bazı makalelerini Zazacaya çevirebilirim.Müsaade ederse...

Profile  

PostPosted: Sat Dec 09, 2006 5:10 am 
Administrator
Administrator

Sevgili Zazaca:

Teşekkür ederim bu isteğin için. Keşke imkanlarımız olsaydı da burada her dille yayın yapabilseydik.

Tebliğ amacı doğrultusunda, Türkçe ve İnglizce'ye ek olarak ilk etapta Arapça, Farsça, Çince, İspanyolca ve Malay dilleri eklenmeli inancındayım. Sadece Kürtçe ve Zazaca bilen kaç kişi var bilmiyorum. Türkiye'de okuma yazma bilen Kürtler Türkçe biliyorlar, Irak'taki Kürtler de Arapça, İrandakiler de Farsça biliyorlar.

Amaç Kürtçe dilinin de diğer diller gibi yaşamaya hakkı olduğunu ifade etmek ise... Bu kaygıya bir müslüman olarak katılıyorum, ama bu sitenin öncelikli amacını ve mevcut imkanlarını gözününe alınınca bunu şu anda gerekli görmüyorum.

Ama şu olabilir. www.islamicreform.org sitesinde yayımlanan Manifesto'nun birçok dilde çevirisini yayınlayabiliriz. Bu dillerin arasında Kürçe ve Zazaca olabilir. Eğer Manifesto'yu Kürçe veya Zazaca'ya çevirebilirsen buyur.

Selam,
Edip

www.islamicreform.org
19@19.org

Profile  

PostPosted: Sun Dec 24, 2006 3:44 pm 
Full Member
Full Member

Zazaca, aktif katılımın yanısıra, Kürt dili ve kültürü üzerine yapılan baskılara tepki maksadıyla da böyle bir öneride bulunmuş olabilir...

Arizonalı Kürtlerin de bunu anlayıp destek vermesi beklenirken, ABD'deki akademisyen ve entellektüellerin gözüne girmeye çalışan "zeki müslüman" imajını ayakta tutma ve "örnek müslüman" prototipi yaratma kaygısıyla hareket ederek, hemen cebinde taşıdığı "manifesto"yu elinize tutuşturuyor.

Sitesinde Türkçe'nin yanında Kürtçe bir forum açtığını "Tarih Türkler'de Başlar" diye kitap yazan Cevizkabukları duyarsa kimbilir neler düşünür? Edip'in "afarozlu meczup" imajının yanına bir de "bölücü" imajının eklendiğini düşünsenize... Bırakın programa çıkarmayı, tv binasının önünden bile geçirmezler...Haşlanmış kurbağalar ülkesinde vaziyetler böyle.

Selametle...

Profile  

PostPosted: Sun Jan 07, 2007 12:18 am 
Jr. Member
Jr. Member

Slm,
Bir Kurd olarak Zazacan'in bu teklifine RED oyu veriyorum. Henuz alfabe birligi bile saglanamamisken, icimizdeki bir takim beyinsizlerin uydurdugu LATiN alfabesi ile ortaya cikan uydurukca-Kurdce'nin TIRKIYE Kurdistan'inda yaygin olmadigi, buna ilaveten Iranli Kurdlerin Farsca'dan baska bir alfabe kullanmadiklari, Iraktakilerin de Arapcadan vazgecmedigi bir ortamda Amed(D.Bekir) buyuksehir Belediyesinin yaptigi Kurdce sitedeki haberleri/duyurulari Kuzey Kurdistan'da kac vatanadas okuyabiliyor? Bana samimi olarak soyler misin Zazacan? Okuma-yazma oraninin bile neredeyse -0'larda oldugu bir yorede bu istegin politik bir istek oldugu kanaati ile senin bu forumda Kurdce israrini anlamiyorum kardesim.

Arzu ediyorsan benim de zaman zaman yazilar yazdigim sitelerimize bir ziyarette bulun derim. www.mezlum.com, www.rojhilat.net, www.niviskar.com ve son olarak www.pdk-xoybun.com

Esenlik ve baris ile,

Profile  

PostPosted: Mon Jan 15, 2007 6:49 pm 
Full Member
Full Member

Rainbird wrote on Sun, 07 January 2007 08:18

Slm,
Bir Kurd olarak Zazacan'in bu teklifine RED oyu veriyorum. Henuz alfabe birligi bile saglanamamisken, icimizdeki bir takim beyinsizlerin uydurdugu LATiN alfabesi ile ortaya cikan uydurukca-Kurdce'nin ...

Tipik aciz Kurd mentalitesinin guzel orneklerinden birini vermekle birlikte, ortaya cozum onerini de sursen iyi olmaz miydi? Amerika kitasinda yasayan kurdlere bulasan bir hasatalik mi var acaba? Unutma ki, senin o "beyinsizler" dedigin tipteki insanlar olmasa onlara latin alfabesi kullanarak "beyinsizler" seklinde hakarette bulunamazdin.

Osmanlica'dan bugun TC'de konusulan dili damitan kisiler demekki o kadar "beyinsizler"di ki, yeni harfler turetmeyen bizim "beyinsizler"in aksine "kucuk I" (ı), "yumusak g" (ğ) gibi latin alfabesinde olmayan harfleri türetmislerdi. Senin "beyinsizler" ise adaptasyon sürecini kisaltmak icin mevcut harfleri kullandilar seslere karsilik getirmek icin.. "X" ve sapkali sesli harfler gibi...

Profile  

PostPosted: Mon Jan 15, 2007 7:54 pm 
Jr. Member
Jr. Member

Selam,

Manifesto'nun Rusça ve Çerkes dillerindeki çevirilerini de bir zahmet yapabilirseniz memnun olurum Smile

Saygılar.

Profile  

Post a new topicPost a reply Page 1 of 1   [ 14 posts ]